12 Νοε 2015

Σταθάκης: Έως το Σάββατο θα τα έχουμε κλείσει όλα

Μετά από σχεδόν πέντε ώρες, η συνάντηση, των υπουργών Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη  και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της ....
Αθήνας, ανανέωσε τον γύρο των διαβουλεύσεων για Πέμπτη και Παρασκευή.
«Πιστεύω ότι ως το Σάββατο θα τα έχουμε κλείσει όλα έτσι ώστε να δοθεί και ένα θετικό μήνυμα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας μετά την πολύωρη συνάντηση.
Ο κ. Σταθάκης τόνισε, επίσης ότι υπάρχει θετική βούληση και για το θέμα των πλειστηριασμών, αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα της διαπραγμάτευσης έτσι ώστε να συνεδριάσει το EuroWorking Group τη Κυριακή ή την Δευτέρα ώστε να εγκρίνει τη δόση των 2 δισ. ευρώ και να δρομολογηθούν ο διαδικασίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όσο για τη νομοθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης, μπορεί να γίνει αμέσως μετά, εξήγησε ο υπουργός.
Ερωτηθείς εάν έχει τεθεί το όριο των 180.000 ευρώ ως αντικειμενική αξία για την προστασία της α΄ κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τα «κόκκινα» δάνεια του «νόμου Κατσέλη»), ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι από την κυβέρνηση έχουν τεθεί προτάσεις για το ζήτημα και συμπλήρωσε ότι εξετάζονται συμπληρωματικές λύσεις για το θέμα της α΄ κατοικίας.

Στις διαπραγματεύσεις τίθενται τα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, που αφορούν στα «κόκκινα» δάνεια, στη ρύθμιση των 100 δόσεων, στα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και στις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.
 
Πηγή: tvxs.gr