17 Νοε 2015

Άγρια κόντρα ΔΟΛ με Παππά-Σπίρτζη

Άγρια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΟΛ και των υπουργών Επικρατείας Νίκου Παππά και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη. Οι δύο υπουργοί απειλούν με αγωγές με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων του συγκροτήματος....

Όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα της Κυριακής. Χωρίς να αναφέρει ονόματα, περιέγραφε δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη τα οποία «έχουν στήσει από κοινού γραφείο στην λ. Συγγρού όπου συνεργάτες τους ικανοποιούν με το αζημίωτο ρουσφέτια πολιτών»
Το δημοσίευμα του «Βηματοδότη»:
Διάφοροι εξοργισμένοι συριζαίοι μου μεταφέρουν ότι δύο υψηλόβαθμα πρόσωπα της κυβέρνησης έχουν νοικιάσει ένα γραφείο επί της λεωφόρου Συγγρού όπου συνεργάτες τους δέχονται πολίτες και αντιμετωπίζουν με το αζημίωτο τις διάφορες «εκκρεμότητές» τους. Με δυο λόγια, στους κύκλους του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για ένα γραφείο διευθετήσεων και εξυπηρετήσεων, δηλαδή μια μηχανή παρα-διοίκησης η οποία λύνει, υποτίθεται, θέματα πολιτών. Οπως όμως σας προανέφερα, με το αζημίωτο...
Τώρα, θα ρωτήσετε, τι είδους εξυπηρετήσεις διευθετεί το εν λόγω γραφείο; Οσα έχουν να κάνουν με τις σχέσεις πολιτών και Πολιτείας, δηλαδή, για παράδειγμα, ταχύτερη επιστροφή του ΦΠΑ ή απόδοση των οφειλομένων του Δημοσίου σε κάποιον προμηθευτή. Και πώς λειτουργεί; Πάρα πολύ απλά θα έλεγα με το παλαιό, παραδοσιακό και δοκιμασμένο ελληνικό σύστημα, αυτό του «γρηγορόσημου». Προσφέρεις ένα «δωράκι» και το γραφείο «καθαρίζει»...
Είναι τέτοιος ο θόρυβος που έχει προκληθεί από τη λειτουργία του που ορισμένοι λένε ότι έχει μετατραπεί σε... εργοστάσιο και για όσους δεν γνωρίζουν σε μηχανή παραγωγής χρήματος (μαύρου προφανώς). Το «κοπτήρι» κόβει, κατά τα θρυλούμενα, κοντά στις 50.000 ευρώ την ημέρα. Για τέτοια ποσά μιλάμε. Προφανώς δεν τολμώ ούτε να το πιστέψω ούτε καν να το διανοηθώ ότι μπορεί  να γίνονται τέτοια πράγματα επί αριστερής διακυβερνήσεως. Ετσι αναμένω με λαχτάρα είτε διαψεύσεις είτε λουκέτο στην εταιρεία των δύο αξιόμαχων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.
Η απάντηση Παππά-Σπίρτζη
Για «συκοφαντικό δημοσίευμα» μιλούν σε δήλωσή τους ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σημειώνοντας ότι τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον τους και κάνοντας λόγο για «εμετικό σκηνικό» από αναρίθμητους χαρακτηρισμούς, αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες, σκηνικό «που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους».
Οι Ν. Παππάς και Χρ. Σπίρτζης σημειώνουν ότι αυτές οι «συστηματικές» επιθέσεις δεν είναι καθόλου ασύνδετες με το γεγονός της ψήφισης από τη Βουλή του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, του ελέγχου από τη Δικαιοσύνη των δανείων των επιχειρήσεων ΜΜΕ και της είσπραξης του τέλους χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια και υπογραμμίζουν «προς κάθε ενδιαφερόμενο» ότι η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά και πως παρά τις όποιες πιέσεις ασκηθούν, η κυβέρνηση δεν θα παρέμβει στη Δικαιοσύνη για να διευκολύνει «τα συγκροτήματα της διαπλοκής».
«Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη Δικαιοσύνη», καταλήγουν οι δύο υπουργοί.
Αναλυτικά η δήλωση των Νίκου Παππά και Χρήστου Σπίρτζη έχει ως εξής:
«Τις τελευταίες μέρες έχουν ενταθεί οι προσωπικές επιθέσεις εναντίον μας. Αναρίθμητοι χαρακτηρισμοί αβάσιμα υπονοούμενα και συκοφαντίες συνθέτουν ένα εμετικό σκηνικό που χαρακτηρίζει τους εμπνευστές του και τη διαχρονική πορεία τους.
Μπήκαμε και εμείς στη σειρά των υπουργών που δέχονται τις προσωπικές επιθέσεις.
Αυτές οι επιθέσεις είναι συστηματικές και καθόλου ασύνδετες με τα ακόλουθα γεγονότα:
- Πρώτο: ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.
- Δεύτερο: ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη τα δάνεια των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
- Τρίτον: εισπράχθηκε το τέλος χρήσης συχνοτήτων για πρώτη φορά μετά από χρόνια.
Οφείλουμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι:
* Η διαδικασία για τις αδειοδοτήσεις των τηλεοπτικών σταθμών θα προχωρήσει κανονικά.
* Όσες πιέσεις και να ασκηθούν, αυτή η κυβέρνηση και τα στελέχη της δε θα παρέμβουν στη δικαιοσύνη για να τους διευκολύνουν τα συγκροτήματα της διαπλοκής.
Εμείς έχουμε συνηθίσει να μας χτυπούν, αυτοί δεν έχουν συνηθίσει να ελέγχονται. Καλά θα κάνουν να το συνηθίσουν.
Αυτά ως προς την πολιτική. Τα υπόλοιπα στη δικαιοσύνη».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr