15 Νοε 2015

Ρήγας: Η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα

Την βεβαιότητα ότι η λαϊκή κατοικία που «αποκτήθηκε με κόπο και αίμα από την ελληνική οικογένεια» θα προστατευθεί διατυπώνει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας με συνέντευξή στην εφημερίδα KONTΡΑ NEWS....
Για το ενδεχόμενο οι δανειστές να ζητήσουν από την κυβέρνηση επιπλέον μέτρα, ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση τηρεί τα συμφωνηθέντα και αυτό οφείλουν να κάνουν και οι δανειστές και συνεπώς «καινούργιες απαιτήσεις που μπαίνουν από το παράθυρο δεν θα γίνουν αποδεκτές». Για τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα με την υπογραφή της συμφωνίας, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει πάρει εντολή για να οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση με την κοινωνία όρθια. «Γνωρίζουμε πολύ καλά το πόσο δύσκολα είναι τα μέτρα. Αλλά είναι μέτρα που θα κριθούν στη μεγάλη εικόνα, στην διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους. Η κυβέρνηση έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένες αποφάσεις για το χρέος και θα δοθούν πόροι για την ανάπτυξη. Στα υπουργεία ταυτόχρονα γίνεται μια σοβαρή δουλειά για την έναρξη εφαρμογής του παράλληλου προγράμματος που θα απαλύνει τις πληγές των μέτρων με έμφαση σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο», αναφέρει ο Παναγιώτης Ρήγας.
Για την συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ενόψει δύσκολων ψηφοφοριών στη Βουλή, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ απαντά πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα συντεταγμένα και αναλυτικά συζητά όλα τα θέματα και υπηρετούν όλοι το πολιτικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.
Για το ενδεχόμενο, το επόμενο διάστημα, να υπάρξει κλιμάκωση στις λαϊκές κινητοποιήσεις, ο κ. Ρήγας απαντά ότι βασικό συστατικό της ύπαρξης των συνδικάτων είναι να ασκούν κοινωνική πίεση στην κυβέρνηση για τα συμφέροντα των ανθρώπων που εκπροσωπούν, για να προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβάται ούτε την κοινωνική πίεση ούτε τα κινήματα.
Ερωτηθείς για την υπόθεση Πανούση, ο γραμματέας της ΚΕ υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια να συνδεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία αγγίζει τα όρια της γελοιότητας και δεν θα γίνει ανεκτή. Προειδοποιεί δε πως όποιος διακινεί σενάρια αποσταθεροποίησης θα πέσει ο ίδιος μέσα.
Στο ερώτημα ποιο είναι το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το κόμμα, ο κ. Ρήγας απαντά ότι «η κυβέρνηση και το κόμμα θα εργαστούν για το δημοκρατικό και ριζοσπαστικό αποτύπωμα στη λειτουργία του κράτους, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που θα βάζει στο επίκεντρο την κοινωνία και τις ανάγκες της».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr