5 Νοε 2015

Όλα ανοιχτά για τα αίτια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους

Δεν αποκλείει καμία υπόθεση η γαλλική κυβέρνηση, αναφορικά με τη συντριβή του ρωσικού Airbus στο Σινά, που παραμένει ανεξήγητη, «ιδιαίτερα εκείνη της τρομοκρατικής ενέργειας», ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπός της Στεφάν Λε Φολ....
Το Συμβούλιο Άμυνας του οποίου προεδρεύει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα και «όλες οι υποθέσεις παραμένουν πάντα στο τραπέζι: το δυστύχημα, μια τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
«Καμία από αυτές δεν αποκλείεται, ιδιαίτερα εκείνη της τρομοκρατικής ενέργειας», συνέχισε ο Λε Φολ, λέγοντας πως πρόκειται επίσης να εγκύψουμε στα συμπεράσματα που προκύπτουν «για την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών».
Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ωστόσο πως δεν υπάρχει «καμία απευθείας γραμμή ανάμεσα στη Γαλλία και στο Σαρμ ελ-Σέιχ», είτε πρόκειται για τακτικές πτήσεις, είτε για πτήσεις χαμηλού κόστους ή τσάρτερ.
Από σήμερα το Λονδίνο και η Ουάσιγκτον θεωρούν πιθανό μια έκρηξη βόμβας να είναι η αιτία της συντριβής το Σάββατο στο Σινά του Airbus A321-200 της ρωσικής εταιρίας πτήσεων τσάρτερ Metrojet, θύμα σύμφωνα με τους ερευνητές μιας ξαφνικής διάλυσης της ατράκτου ενώ το αεροσκάφος είχε φθάσει σε ύψος πτήσης, 23 λεπτά μετά την απογείωσή του από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.
Ο αιγύπτιος υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας δήλωσε ωστόσο σήμερα πως οι ερευνητές «δεν έχουν ακόμη απόδειξη ούτε δεδομένα που να επιβεβαιώνουν την υπόθεση» για την έκρηξη βόμβας.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr