7 Νοε 2015

Νέα τηλεδιάσκεψη με τους Θεσμούς το απόγευμα

Σήμερα το απόγευμα θα γίνει και νέα τηλεδιάσκεψη μεταξύ των υπουργών κ.κ. Τσακαλώτου, Χουλιαράκη και Σταθάκη με τους επικεφαλής του «κουαρτέτου» Ντέκλαν Κοστέλο, Ντέλια Βελκουλέσκου, Ράσμους Ρέφερ και Νικολά Τζιαμαρόλι....

Μετά το χθεσινό ναυάγιο με τα θέματα-αγκάθια να παραμένουν (πλειστηριασμοί, 100 δόσεις, ΦΠΑ στην εκπαίδευση) οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται προκειμένου να εγκριθεί από το Eurogroup της Δευτέρας η δόση των 2 δισ. ευρώ. Αύριο θα έχει επίσης επαφές ο πρωθυπουργός με τον Γιούνκερ, ενώ αντίστοιχες επαφές είναι πιθανόν να γίνουν και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, το γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και άλλους ηγέτες χωρών μελών της Ε.Ε.
Για την πρώτη κατοικία, η Ελλάδα φέρεται να πρότεινε αυστηρότερα κριτήρια και συγκεκριμένα προστασία από πλειστηριασμό για κατοικίες με αντικειμενική αξία ως 200.000 για ένα άτομο και 250.000 για ζευγάρι, ενώ το ποσό να προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ ανά παιδί, μέχρι τα τρία παιδιά. Παράλληλα, προωθείται και εισοδηματικό όριο, στα 35.000 ευρώ μεικτά για τετραμελή οικογένεια. Επίσης, προτείνεται και όριο για τις οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες στα 200.000 ευρώ.
Όσον αφορά τη ρύθμιση των 100 δόσεων, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν από τις Βρυξέλλες ότι οι δανειστές ζητούν την αυτόματη εξαίρεση από το διακανονισμό των 100 δόσεων για όσους δεν αποπληρώνουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Η ελληνική πλευρά, από την άλλη,  ζητά να δοθεί η δυνατότητα μιας περιόδου χάριτος 30 ημερών.
Κοινοτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν από τις Βρυξέλλες ότι ελπίζουν σε επίτευξη συμφωνίας εντός του Σαββατοκύριακου, αν και θεωρούν πλέον πολύ μικρή την πιθανότητα να να υπάρξει τη Δευτέρα στο Eurogroup απόφαση που να δίνει το «πράσινο φως» για να εκταμιευτούν τα 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr