14 Νοε 2015

Μέρκελ: Η επίθεση στο Παρίσι μας αφορά όλους και μαζί θα απαντήσουμε

Τη συμπαράστασή της στο γαλλικό λαό και την αποφασιστικότητα της γερμανικής κυβέρνησης για από κοινού αντιμετώπιση της τρομοκρατίας τόνισε σε διάγγελμά της το πρωί του Σαββάτου...
η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. «Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας» δήλωσε η καγκελάριος, διαμηνύοντας: «Αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση». Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε λόγο για απάντηση, πρώτα, των δυνάμεων ασφαλείας στην καταδίωξη των υπευθύνων, αλλά κατόπιν για απάντηση της ευρωπαϊκής κοινωνίας, που «πρέπει να συνεχίσει να ζει την ελευθερία και τις αξίες της με αυτοπεποίθηση».
Επισήμανε ακόμη ότι εντός της ημέρας θα έχει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξεταστούν η εξέλιξη της κατάστασης και τα περαιτέρω βήματα.
«Πίσω μας βρίσκεται μια από τις πιο τρομακτικές νύχτες που έζησε η Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό. Οι άνθρωποι στο Παρίσι πρέπει να περνούν έναν εφιάλτη βίας, τρομοκρατίας και φόβου. Θα ήθελα σε αυτούς και σε όλους τους Γάλλους σήμερα και από εδώ να πω: Εμείς, οι Γερμανοί φίλοι, σας αισθανόμαστε τόσο κοντά. Θρηνούμε μαζί σας. Θα δώσουμε από κοινού με σας τον αγώνα εναντίον εκείνων που σας προξένησαν κάτι τόσο αδιανόητο. Η σκέψη μου βρίσκεται με τους περισσότερους από 120 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους και τις οικογένειες και τους συγγενείς τους» υπογράμμισε, τονίζοντας:
«Να είστε σίγουροι: Η Γερμανία συμπάσχει μαζί σας, στην οδύνη και στο πένθος σας. Σκέφτομαι και τους πολλούς τραυματίες, εύχομαι να αναρρώσουν -σωματικά και ψυχικά. Οι άνθρωποι για τους οποίους θρηνούμε, δολοφονήθηκαν σε καφέ, σε εστιατόριο, σε συναυλιακό χώρο ή στον δρόμο. Ήθελαν να ζήσουν τη ζωή ελεύθερων ανθρώπων σε μια πόλη που γιορτάζει τη ζωή. Και συνάντησαν δολοφόνους, οι οποίοι μισούν ακριβώς αυτή τη ζωή ελευθερίας. Αυτή η επίθεση στην ελευθερία δεν αφορά μόνο το Παρίσι, αλλά όλους μας. Και για αυτό θα δώσουμε όλοι μαζί την απάντηση.
» Πρώτα έρχεται η απάντηση των δυνάμεων ασφαλείας. Η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται για αυτό σε στενή επαφή με την γαλλική κυβέρνηση και έχει προσφέρει κάθε είδους στήριξη. Θα κάνουμε το παν ώστε να βοηθήσουμε στην καταδίωξη των δραστών και εκείνων που βρίσκονται πίσω από αυτούς και μαζί θα δώσουμε την μάχη εναντίον αυτών των τρομοκρατών.
» Σήμερα θα συναντηθώ με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητήσουμε την περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης στην Γαλλία και όλα τα συναφή θέματα. Και μετά θα δώσουμε και ως πολίτες μια ξεκάθαρη απάντηση: Ζούμε από την ανθρωπιά, την αγάπη προς τον πλησίον, από την χαρά στην κοινότητα. Πιστεύουμε στο δικαίωμα του καθενός να αναζητήσει την τύχη του και να την ζήσει, στον σεβασμό προς τον άλλο και στην ανοχή. Γνωρίζουμε ότι η δική μας ελεύθερη ζωή είναι πιο δυνατή από κάθε τρομοκρατία.
» Ας δώσουμε την απάντηση στους τρομοκράτες με το να ζούμε τις δικές μας αξίες με αυτοπεποίθηση. Και με το να ενισχύουμε αυτές τις αξίες για ολόκληρη την Ευρώπη. Τώρα περισσότερο παρά ποτέ».
Πηγή:http://tvxs.gr