5 Νοε 2015

Ποιοι προσπαθούν να κουκουλώσουν τη λίστα Λαγκάρντ;

ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ 3 ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΤΟΝ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ
Τα «αποστήματα» που υπάρχουν στους κόλπους της ελληνικής δικαιοσύνης προσπάθησαν για άλλη μια φορά να καλύψουν «ονόματα» μεγαλοπαραγόντων που εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μεθοδεύσουν πειθαρχικές διώξεις...
εναντίον των δικαστών που ανέκριναν τον διαβόητο Ερβέ Φαλτσιανί!!!
Μόνο που λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο και τούτο διότι ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος είναι αποφασισμένος να ξεδιαλύνει όλη την υπόθεση.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα οποία έφτασαν στα «αυτιά» του υπουργού, επιχειρήθηκε να διωχθούν πειθαρχικά οι εισαγγελείς που είχαν το σθένος να ανακρίνουν τον άνθρωπο που υπέκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ, Ερβέ Φαλτσιανί.
Να κάνουν δηλαδή ότι δεν έκανε κανείς δικαστικός επί 5 χρόνια. Όμως τα κυκλώματα που κινούν τα νήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης ήθελαν να προχωρήσουν σε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου, ενός εκ των ανθρώπων που πήγαν στο εξωτερικό και ανάκριναν τον Φαλτσιανί.
Ο κ. Παπαγγελόπουλος όταν έμαθε αυτό το βρώμικο παιχνίδι μετέβη αμέσως (χθες 4/11/2015) στον Άρειο Πάγο και έτριξε τα δόντια σε όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης για να προστατεύσουν τους μεγαλόσχημους που βρίσκονται στο «κανόνι» των εισαγγελέων και είναι έτοιμο να εκπυρσοκροτήσει .
Ο αναπληρωτής υπουργός είναι αποφασισμένος να διαλύσει όλες τις σκιές στο χώρο της Δικαιοσύνης και η χθεσινή του δήλωση αποτελεί μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.
Τα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση κουκουλώματος της λίστας Λαγκάρντ είναι πολλά:
  • Πώς κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου χωρίς να έχει δοθεί σχετική εντολή από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη;
  • Αληθεύει πως ο κ. Ζαγοραίος ενημερώθηκε για αυτή τη διαδικασία μέσω fax και όχι με τον ενδεδειγμένο υπηρεσιακό τρόπο;
  • Ποιοι μεγαλόσχημοι τα ονόματα των οποίων φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση σε βάθος;
Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι γνωστός επιχειρηματίας, δια των συνηγόρων του, υπέβαλλε αναφορά κατά του Ζαγοραίου, θεωρώντας πως σε υπόθεσή του που κατέληξε και σε ποινική δίωξη, κακώς ασχολήθηκαν κατ΄ εντολή του προϊσταμένου, πάνω από δυο εισαγγελείς, κάτι που - κατά αυτόν- δεν είναι σύνηθες.

Ξαφνικά όμως ο εισαγγελέας Εφετών άρχισε να καλεί τους εισαγγελείς που ενεπλάκησαν σε πειθαρχικό έλεγχο για το θέμα, χωρίς -όπως επισημαίνει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου - να του έχει ζητηθεί κάτι τέτοιο.

Εν ολίγοις, κάποιοι μετέτρεψαν τον τυπικό έλεγχο της νομιμότητας της ενέργειας ενός εισαγγελέα σε πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος τους.
Αυτομάτως υπήρξε έντονη αρθρογραφία πως "διώκονται οι εισαγγελείς που εξέτασαν τον Ερβέ Φαλτσιανί", αφού στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, ο Ζαγοραίος και η ομάδα των εισαγγελέων του ήταν αυτοί που πήγαν στο Παρίσι και εξέτασαν στο Παρίσι τον άνθρωπο που υπέκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ.
Το κοινό σημείο των δυο υποθέσεων είναι πως και τότε η κυρία Κουτζαμάνη – ως ιεραρχικά ανώτερη των εισαγγελέων- ενημερώθηκε από τις εφημερίδες, και όχι από τους ίδιους!
Μετά την επίσκεψη του κ. Παπαγγελόπουλου στον Άρειο Πάγο η κυρία Κουτζαμάνη, σύμφωνα με πληροφορίες, διαβίβασε όλα τα δημοσιεύματα στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθανάσιο Κατσιρώδη και του παρήγγειλε να διενεργήσει έρευνα, προκειμένου να εξακριβωθεί το τι ακριβώς έγινε στην υπόθεση αυτή και το πως παρερμηνεύθηκε το έγγραφό της με το οποίο ζητούσε την διενέργεια έρευνας και όχι πειθαρχικής έρευνας.
Το μήνυμα Παπαγγελόπουλου
Εξερχόμενος του ανωτάτου δικαστηρίου ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε
Με μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις λέγοντας:
«Επισκέφθηκα την Εισαγγελέα και την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και ζήτησα ενημέρωση για ορισμένα θέματα που ρίχνουν σκιές στο χώρο της δικαιοσύνης η οποία, κατά τη γνώμη μου, οφείλει να λειτουργεί σε άπλετο φως.
Μεταξύ άλλων ζήτησα ενημέρωση και για την πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ηλία Ζαγοραίου, όπως πληροφορήθηκα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με διαβεβαίωσε ότι η ίδια δεν έχει κινήσει αυτή την πειθαρχική διαδικασία.
Κατόπιν τούτου γεννώνται ερωτηματικά αν είναι σύννομη η διαδικασία σε βάρος του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και θεωρώ ότι πρέπει το θέμα αυτό να ερευνηθεί από τα αρμόδια όργανα. Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή το θέμα και διαβεβαιώνω ότι θα ανταποκριθώ στις υποχρεώσεις και τα καθήκοντά μου σχετικά με την εν λόγω υπόθεση αλλά και όποια άλλη στο χώρο της δικαιοσύνης».