16 Νοε 2015

«Έφυγε» ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Τελικά το «θαύμα» δεν έγινε… Το σοβαρότατο εγκεφαλικό που έπληξε τον Γιώργο Ανανδρανιστάκη την Τρίτη, του στέρησε τη ζωή. Ο Γιώργος έφυγε από κοντά μας στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, σε ηλικία μόλις 48 ετών. Οδυνηρή  απώλεια για το «Κόκκινο»,  ιδίως για όσους, γνωρίζοντάς  τον ....
και προσωπικά, εκτίμησαν την καλοσυνάτη  του συμπεριφορά και το αστείρευτο χιούμορ, με το οποίο αντιμετώπιζε κάθε κατάσταση. Παραγωγός στο «Κόκκινο», του οποίου διετέλεσε και διευθυντής, αρθρογράφος – επί χρόνια- στην «Αυγή», πατέρας ενός μικρού παιδιού, δραστήριος, ικανότατος… Ο Γιώργος, εκτός των άλλων, υπήρξε και «πρωτεργάτης» του πανελλαδικού δικτύου του σταθμού.

Ο Γιώργος «κερνά» άθελά του την πίκρα της αβάστακτης απώλειας σε αφάνταστα μεγάλο αριθμό ανθρώπων: Συγγενείς, φίλους, συντρόφους, συνεργάτες, συναδέλφους.
Ειδικά για τους συνάδελφους στο «Κόκκινο», η αποδοχή της σκληρής πραγματικότητας μοιάζει αδιανόητη. Όσοι έφθαναν κατά τις πρωινές ώρες στον 3ο όροφο των γραφείων του σταθμού και έβλεπαν τον Γιώργο να προετοιμάζει την εκπομπή του, ήξεραν ότι μια τους «καλημέρα» θα δεν επέσυρε- σχεδόν ποτέ- την απλή μονολεκτική ανταπόδοση. Ο Γιώργος ήταν εκεί για να επικοινωνεί, να σχολιάζει, να «ανοίγει» συζητήσεις, να καλαμπουρίζει, να σαρκάζει αλλά και να δέχεται «πειράγματα», να απολαμβάνει τις απόψεις, αλλά και τις διαφωνίες των συνομιλητών του. Η ζωντάνια και η ευρηματικότητά  του ήταν «σήματα κατατεθέντα»  για το σταθμό, τις ώρες που ο Γιώργος βρισκόταν, εδώ.

Όλοι στο «Κόκκινο» εκφράζουμε βαθύτατα συλλυπητήρια  στη σύζυγό του Μάρσα  και σε όλους τους συγγενείς του Γιώργου. Δύσκολο να αποδεχθείς αυτό που έχει συμβεί. Δύσκολο ακόμη και να κοιτάς ακόμη το άδειο γραφείο του 3ου ορόφου στο «Κόκκινο». Δύσκολο να καταφέρεις να γεμίσεις το ψυχικό κενό που νιώθεις με τις τόσες ζωντανές μνήμες, που – ανάθεμά τες- είναι τόσο ζωντανές, ώστε αναρωτιέσαι αν δικαιούσαι να τις λες «μνήμες»…

Καλό ταξίδι, Γιώργο.      

   Συλλυπητήριο μήνυμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

«Η απώλεια του Γιώργου γεμίζει την καρδιά μας  πόνο. Έφυγε μόλις στα 48 του χρόνια, με τη ζωή του να έχει ένα αιφνίδιο και τραγικό τέλος, τόσο άδικο για αυτά που ζήσαμε μαζί του και για αυτά που είχαμε να ζήσουμε ακόμα.

Ενεργό και δραστήριο μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος ήταν ένας ανιδιοτελής και ακούραστος σύντροφος, ένας εξαιρετικός δημοσιογράφος, ένας υπέροχος άνθρωπος. Το σαρκαστικό του χιούμορ και η ευγένειά του τον ξεχώριζαν. Το ίδιο και η αρθρογραφία του στην «Αυγή» και παλιότερα στην «Εποχή», όπως και στην «Ενέδρα» της νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,  που προκαλούσαν πάντα συζητήσεις και κριτική, όπως έκαναν και οι εκπομπές του στο Κόκκινο, στο οποίο είχε διατελέσει διευθυντής.

Θα παραμείνει στις σκέψεις και την καρδιά μας. Θα αγωνιστούμε να πετύχουμε αυτά για τα οποία αγωνίστηκε και ο ίδιος.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στη σύντροφό του Μάρσια, τον γιο του Στέλιο και τη μητέρα του Παναγιώτα
»

.
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με μεγάλη θλίψη ανακοινώνει την απρόσμενη απώλεια του συναδέλφου Γιώργου Ανανδρανιστάκη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το πρωί, έπειτα από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, σε ηλικία μόλις 48 ετών.

Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης γεννήθηκε το 1967 στη Νίκαια Αττικής και, μετά την αποφοίτησή του από το Β’ Λύκειο Πετρούπολης, συνέχισε τις σπουδές του, αρχικά στη Νομική και εν συνεχεία στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δίχως όμως να τις ολοκληρώσει.

Με τη δημοσιογραφία ασχολήθηκε αρχικά ως συνεργάτης της εφημερίδας «Εποχή» και των περιοδικών «Πολίτης», «Αντί», «Μετρό» και «Άλφα».
Από το 1993 άρχισε η συνεργασία του με την εφημερίδα «Η Αυγή», ενώ από το 1999 εντάχθηκε στο μισθολόγιο της, ως συντάκτης διαπιστευμένος στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Την περίοδο εκείνη, επίσης, εργαζόταν ως ανταποκριτής στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» και συμμετείχε στις συντακτικές ομάδες των περιοδικών «Οικοτοπία» και «Ενέδρα».

Στην εφημερίδα «Η Αυγή», πέραν της ενασχόλησής του με τα θέματα της οικονομίας, παρακολουθούσε από προσωπικό ενδιαφέρον και αρθρογραφούσε για θέματα σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, την κίνηση των ιδεών, της οικολογίας και της μουσικής.

Από τον Μάιο του 2012 και για σχεδόν τριάμισι χρόνια υπέγραφε τη δημοφιλή στήλη της «Αυγής» «Εκλογομαγειρέματα» αρχικά και στη συνέχεια «Στον Αφρό».
Υπήρξε, επίσης, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Αυγής» αλλά και μέλος του Δ.Σ. της εφημερίδας.

Από το 2008 είχε αναλάβει τη διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» όπου διατηρούσε καθημερινή ενημερωτική εκπομπή με πλούσιο, τεκμηριωμένο σχόλιο και απαράμιλλο χιούμορ.

Ο Γιώργος Ανανδρανιστάκης ήταν μία πολύπλευρη προσωπικότητα, με πολλά κοινωνικά, πολιτικά και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα, που αντιμετώπιζε την καθημερινότητα με ζωντάνια, ευρηματικότητα και αιρετική ματιά. Είχε άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους του, επιδεικνύοντας πάντοτε συναδελφικότητα, αλληλεγγύη, ευπρέπεια και ήθος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται βαθύτατα τη σύζυγό του και τους οικείους του και αποχαιρετά έναν άξιο συνάδελφο, που είχε να δώσει ακόμη πολλά
»


Πηγή: stokokkino.gr