5 Νοε 2015

Απίστευτη πρόκληση: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έβαλαν στο αρχείο τη δικογραφία με τα δάνεια των κομμάτων!

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου φρόντισε να «κουκουλώσει» όλα τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με νόμο κατάφεραν να εξασφαλίσουν προκλητική «ασυλία» έναντι οποιονδήποτε ευθυνών και να θέσουν στο αρχείο τη σχετική δικογραφία...
- Διαβάστε τι αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Καραγιαννίδη. 
Η αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, από το βήμα της Βουλής, για το «κουκούλωμα» των θαλασσοδανείων που έπαιρναν τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, είναι τουλάχιστον σοκαριστική:
Η δικογραφία για τα δάνεια των κομμάτων έχει τεθεί στο αρχείο!!!
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη για τα δάνεια της ΑΤΕ, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ανέφερε πως «στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχε και άλλη δικογραφία, η οποία αφορούσε τα δάνεια της ΑΤΕ προς τα πολιτικά κόμματα, η οποία όμως και αυτή τέθηκε στο αρχείο, σύμφωνα με την προαναφερθείσα διάταξη. Και κατά την άποψη μου, η προαναφερθείσα διάταξη για αυτό ψηφίστηκε».
Όπως εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης οφείλεται στη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013, η οποία στην ουσία παρέχει ασυλία στους προέδρους, στα μέλη διοικητικών συμβουλίων και στα τραπεζικά στελέχη για μια κατηγορία δανείων».
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου φρόντισε να καλύψει όλους όσοι συμμετείχαν στο πάρτι του πολιτικού χρήματος!
Μετά από τα παραπάνω κανείς πλέον δεν πρέπει να αναρρωτιέται για ποιους λόγους ο ελληνικός λαός έχει απαυδήσει με το πολιτικό σύστημα και σε κάθε ευκαιρία δηλώνει την απέχθειά του στο πολιτικό προσωπικό.
Ακόμα χειρότερο είναι το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να επαναφέρει τη δικογραφία κι όπως όλα δείχνουν τα 220 εκατομμύρια που «άρπαξαν» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με αδιαφανείς διαδικασίες, θα... γραφτούν στο χιόνι.
daneia kommaton
Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε ΜΜΕ αναφέροντας ότι ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά δάνεια ΜΜΕ στην ΑΤΕ, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι «το υπουργείο Δικαιοσύνης σε συγκεκριμένη περίπτωση δανειοδότησης ΜΜΕ από την Αγροτική Τράπεζα, μόλις διαπίστωσε καθυστέρηση οκτώ ετών – επαναλαμβάνω οκτώ χρόνια εκκρεμούσε αυτή η υπόθεση στην ανάκριση – παρήγγειλε πειθαρχική έρευνα προς διερεύνηση πειθαρχικών ευθυνών των αρμόδιων δικαστών».
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, μετάξύ άλλων, σημείωσε ότι «υπάρχει το σκάνδαλο των κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν πάρει 220 εκατομμύρια. Θα επιστραφούν ποτέ αυτά τα χρήματα πίσω; Διότι με αυτή την λογική απαξιώνεται όλο το πολιτικό σύστημα και δεν είναι δυνατόν να μπαίνουν όλα τα κόμματα ή όλοι οι πολιτικοί οργανισμοί στο ίδιο τσουβάλι», ζητώντας να ξαναβγεί η υπόθεση από το αρχείο προκειμένου «να αποδοθεί μια δικαιοσύνη για να μπορέσει και ο απλός πολίτης να νιώσει ότι σε έναν βαθμό όλοι επιμερίζονται αυτό το βάρος».
«Διάταξη που να επαναφέρει ποινικές διατάξεις που έχουν ήδη τεθεί στο αρχείο δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει μέτρα που παρέχουν ασυλία σε οποινδήποτε σαν τη διάταξη του άρθρου 78 του ν. 4146/2013», δήλωσε ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος, σημειώνοντας ότι η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πράττει όλα όσα απαιτούνται για να καταπολεμηθεί η διαφθορά στη χώρα μας.
Για όσους δεν κατάλαβαν η σημερινή κυβέρνηση ομολογεί ότι δεν μπορεί να επαναφέρει τον έλεγχο για μια υπόθεση για την οποία έχει θεσμοθετηθεί ασυλία μέσω νόμου.
Διαβάστε εδώ όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο με τα δάνεια των κομμάτων