4 Νοε 2015

Τσίπρας και Ιερώνυμος ανοίγουν το κεφάλαιο της εκκλησιαστικής περιουσίας

Θέμα εκκλησιαστικής περιουσίας και «διακριτών ρόλων» Εκκλησίας και Κράτους ανοίγει μετά τη νέα, σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Όπως ανακοινώθηκε από το...
Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση «συμφωνήθηκε να επανασυσταθεί η Μεικτή Επιτροπή Κράτους – Εκκλησίας υπό την προεδρεία του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με πρώτο θέμα συζήτησης την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας».
Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης θα συσταθεί μεικτή επιτροπή νομικών, που θα συζητήσει και θα καταγράψει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους».
Στην συνάντηση επιβεβαιώθηκε, επίσης,  «το κλίμα συνεργασίας Πολιτείας και Εκκλησίας, για την αντιμετώπιση επειγόντων κοινωνικών προβλημάτων, όπως το Προσφυγικό και η ακραία φτώχεια». 
Παρόντες στη συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου ήταν ο Υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης, η  Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός και Σιδηροκάστρου Μακάριος.
Υποδεχόμενος τον αρχιεπίσκοπο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για προσφορά βοήθειας στους ανήμπορους ανθρώπους, για να μη μένει κανένας μόνος του σε αυτή την κρίση και σε αυτές τις δυσκολίες, προσθέτοντας ότι «είναι αυτή η κοινή αφετηρία από την οποία πορεύονται οι δράσεις μας».
Πηγή:http://tvxs.gr