21 Νοε 2015

Ντάισελμπλουμ: Εκταμιεύεται η δόση – Η Αθήνα εκπλήρωσε τα προαπαιτούμενα

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των  2 δισ. όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που είχαν συμφωνηθεί με τους δανειστές και ότι τώρα...
ήρθε η ώρα για την εκταμίευση της δόσης. Σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου το Euroworking Group (EWG) εξέτασε  την πρόοδο της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δανειακών κεφαλαιών.
«Το EWG συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτουμένων και τα αναγκαία μέτρα σε οικονομικό επίπεδο που θεωρούνται απαραίτητα για μια επιτυχή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών»,  είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε ότι τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει ο  ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας) για να εγκρίνει την εκταμίευση.
Σημειώνεται ότι ο ESM έχει ήδη δεσμεύσει 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, ενώ η ευρωζώνη εκτιμά ότι θα χρειαστούν 6 έως 9 δισ.