13 Νοε 2015

Αντωνοπούλου: Οι αριθμοί διαψεύδουν όσους επένδυσαν στην τρομοκρατία

«Οι αριθμοί διαψεύδουν όσους επένδυσαν το καλοκαίρι στην τρομοκρατία των capital controls», τονίζει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των νέων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία τον Αύγουστο....

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) το ποσοστό της ανεργίας για τον Αύγουστο του 2015 ανήλθε στο 24,6%, έναντι 26,2% τον Αύγουστο του 2014. Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 οι απασχολούμενοι, τον περασμένο Αύγουστο, αυξήθηκαν κατά 67.426 άτομα και κατά 10.662 άτομα, σε σχέση με τον Ιούλιο του 2015.
«Οι κραυγές περί βύθισης της ελληνικής οικονομίας και απώλειας δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας, εξαιτίας των κεφαλαιακών περιορισμών, αποδεικνύεται ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σε αντίθεση με εκείνους που επένδυσαν στο κλίμα τρομοκρατίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά εκείνες που παρουσιάζουν εξαγωγική δραστηριότητα, επιδεικνύουν αξιοθαύμαστες αντοχές. Στόχος των προγραμμάτων που σχεδιάζουμε είναι να συνεχίσουμε να τις στηρίζουμε προκειμένου να διατηρήσουν και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας», σημείωσε επίσης η κ. Αντωνοπούλου.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr