21 Νοε 2015

Φοβούνται τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες: Έκλεισαν το μετρό

Η βελγική υπηρεσία ασφαλείας (OCAM) ανακοίνωσε την αύξηση του επιπέδου συναγερμού για τρομοκρατική απειλή στις Βρυξέλλες στο επίπεδο 4, κάνοντας λόγο για «σοβαρή και επικείμενη απειλή». «Μετά από νέα αξιολόγηση της υπηρεσίας ασφαλείας που...
διεξήχθη το βράδυ της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου, το επίπεδο συναγερμού για τρομοκρατική απειλή αυξάνεται για την πόλη των Βρυξελλών στο επίπεδο 4. Το επίπεδο 3 εξακολουθεί να ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όπου υπάρχει αναφορά σε μια «σοβαρή και επικείμενη απειλή».
Μετά την απόφαση της OCAM, όλοι οι σταθμοί του μετρό των Βρυξελλών θα παραμείνουν κλειστοί. «Έπειτα από τη σύσταση του κέντρου κρίσεων της Δημόσιας Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, όλοι οι σταθμοί του μετρό (...) θα παραμείνουν κλειστοί σήμερα. Είναι ένα προληπτικό μέτρο», ανακοίνωσε η κρατική εταιρεία μεταφορών της πρωτεύουσας του Βελγίου (Stib) το πρωί του Σαββάτου.
Σημειώνεται πως το Σάββατο το πρωί, στην Τουρκία ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός Βέλγου, μαροκινής καταγωγής, ο οποίος φέρεται ως ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για το άτομο που επέλεξε τις τοποθεσίες στην γαλλική πρωτεύουσα για τα χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους.
Διαβάστε επίσης: Μολενμπέκ: Η συνοικία των Βρυξελλών που έγινε το «κάστρο» των τζιχαντιστών στην Ευρώπη
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί από την βελγική ομοσπονδιακή εισαγγελία πως απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι σε έναν ύποπτο που είχε συλληφθεί την Πέμπτη στο Βέλγιο. «Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε» εναντίον του προσώπου αυτού «που οδηγήθηκε χθες για ανάκριση στο πλαίσιο της υπόθεσης που αφορά τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν στο Παρίσι την προηγούμενη Παρασκευή», ανέφερε η εισαγγελία. «Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατικές επιθέσεις και συμμετοχή στις δραστηριότητες μιας τρομοκρατικής οργάνωσης», πρόσθεσε.
Όπως είχε επισημάνει η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Βελγίου μια έρευνα που διεξήχθη την Πέμπτη στη συνοικία Λέκεν των Βρυξελλών κατέληξε σε δύο συλλήψεις. Ένας από τους συλληφθέντες αφέθηκε ελεύθερος, ενώ η κράτηση του δεύτερου παρατάθηκε.
Παράλληλα, η εισαγγελία σημείωσε ότι άφησε ελεύθερο και τον μόνο ύποπτο που κρατούνταν ακόμη από τους επτά ανθρώπους που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη και ανήκαν στο περιβάλλον του Μπιλάλ Χάντφι, έναν από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν κατά τις επιθέσεις στο Παρίσι. Τα επτά άτομα, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια έξι ερευνών που διεξήχθησαν στις Βρυξέλλες, και κυρίως στη συνοικία Μόλενμπεκ που θεωρείται βάση του ευρωπαϊκού τζιχαντισμού. Στη συνοικία αυτή ζούσε ο φερόμενος ως εγκέφαλος των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ καθώς και οι αδελφοί Μπραχίμ και Σάλαχ Αμπντεσλάμ.
Πηγή:http://tvxs.gr