19 Νοε 2015

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης από βουλευτής μετά το αίτημα Τσίπρα

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ζήτησε πριν από λίγο, από το τηλέφωνο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. 
Ο λόγος, όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, είναι ότι υπήρξαν διαρροές στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης - βουλευτής και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός της πρώτης κυβέρνησης Τσίπρα - είχε την πρόθεση να μην παραστεί στη ....σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα μέτρα. 
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης λίγη ώρα αργότερα ανακοίνωσε ότι παραιτείται από βουλευτής. Αυτό σημαίνει ότι παραδίδει τη βουλευτική του έδρα που δεν χάνεται για την κυβερνητική πλειοψηφία. Τη θέση του θα πάρει ο ήδη υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης. 
Η επιστολή παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. 
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. 
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Πηγή: tvxs.gr