5 Νοε 2015

Συγκέντρωση Ποντίων στο Σύνταγμα για τις δηλώσεις Φίλη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιεί, αυτή την ώρα, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, ενάντια «στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του υπουργού Παιδείας,...
αλλά και την γενικότερη στάση της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό». Όπως  τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «η παραμονή του αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια».
H Ομοσπονδία εκφράζει επίσης την διαμαρτυρία της για την αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού, όπως σημειώνει, με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, αλλά και στην «κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας».
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδέεται με την ανακίνηση του ζητήματος της γενοκτονίας των Ποντίων με αφορμή απάντηση του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σε ερώτηση που αφορούσε παλαιότερη δήλωσή του περί εθνοκάθαρσης και όχι γενοκτονίας των Ποντίων «... από επιστημονικής άποψης». 

Πηγή:http://tvxs.gr