22 Νοε 2015

Αγριεύει ο καιρός – Καταιγίδες και αφρικανική σκόνη θα πλήξουν την χώρα

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο Τρίτη (23/11) ο καιρός με ισχυρές καταιγίδες, βροχές και σκόνη από Αφρική.
Αναλυτικά το Δελτίο
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, όπου τοπικά τα φαινόμενα...
ενδέχεται να είναι ισχυρά, καθώς και σε περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, 7 έως 19 στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 15 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 16 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 24 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά στα κεντρικά και βόρεια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ και στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.
Νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι, περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.