6 Νοε 2015

Διαψεύδει η Κομισιόν ότι πρότεινε κοινές περιπολίες

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποτέ δεν πρότεινε κοινές περιπολίες Ελλάδας -Τουρκίας αλλά καλύτερη φύλαξη των Ελληνικών / Ευρωπαϊκών συνόρων, αρμοδιότητα που ανήκει στα Κράτη - Μέλη της ΕΕ , δηλαδή στην Ελλάδα», διευκρινίζουν πηγές της...
Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγιναν αντικείμενο παρερμηνείας.
«Αυτό που προτείνει -η Επιτροπή- είναι αποτελεσματικότερη βοήθεια και διάσωση των προσφύγων που βρίσκονται σε κίνδυνο μέσω ενίσχυσης των τεχνικών μέσων αλλά και συντονισμένων περιπολιών με τη συμμετοχή και της FRONTEX, όπως προβλέπει η προτεινόμενη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας"
«Ο πρόεδρος Γιούνκερ εννοούσε», τονίζουν οι πηγές της Κομισιόν, ότι «είναι απαράδεκτο να πνίγονται άνθρωποι μεταξύ Τουρκίας και Λέσβου ή Κω , δηλαδή σε μια απόσταση 10 χλμ, και ότι μια καλύτερη συνεννόηση και συντονισμός μεταξύ Ελληνικών και Τουρκικών Αρχών θα έσωζε πολλές ζωές».
Σ' αυτό το πνεύμα, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει επιπλέον τον επόμενο μήνα τη σύσταση Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» επισημαίνουν. 
Πηγή: ΑΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr