9 Νοε 2015

ΓΓΔΕ: Επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση του πλαστικού χρήματος

«Δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα» 
Στην παράταση της προθεσμίας για τη λειτουργία της Ομάδας Εργασίας για τις ηλεκτρονικές πληρωμές από 31-12-2015 στις 31-12-2016 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών με απόφαση (αριθ. 1144332/9-11-2015) του αναπληρωτή γενικού γραμματέα...
Δημοσίων Εσόδων, Ιωάννη Μπάκα.
Όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, επειδή από ορισμένα μέσα ενημέρωσης σχολιάστηκε ότι με την παράταση αυτή παγώνει για έναν χρόνο η χρήση καρτών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες, «διευκρινίζεται ότι δεν έχει αλλάξει σε κανένα σημείο το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και των ηλεκτρονικών πληρωμών, αντίθετα επισπεύδεται η υποχρεωτική χρήση των παραπάνω.
Η παράταση λειτουργίας της σχετικής Ομάδας Εργασίας χορηγήθηκε, για να γίνει παρακολούθηση και της σταδιακής αποτελεσματικής εφαρμογής όλων των φάσεων του ολοκληρωμένου σχεδίου ηλεκτρονικών πληρωμών από την ίδια Ομάδα Εργασίας».
Η ΓΓΔΕ σημειώνει ότι η υποβολή του προβλεπόμενου κοστολογημένου σχεδίου υλοποίησης των παραπάνω παραδόθηκε ήδη νωρίτερα από την καθορισθείσα προθεσμία.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr