22 Νοε 2015

Βάζει τα γιορτινά της η Αθήνα - Φωταγωγείται την Τρίτη (24/11) εν όψει Χριστουγέννων

Σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα μπαίνει και επίσημα η πόλη της Αθήνας, την Τρίτη 24/11 στις 19:00, όταν και θα γίνει η φωταγώγηση της πόλης εν όψει Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη....

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις καθυστέρησαν την ημερομηνία φωταγώγησης που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 19 Νοεμβρίου. Από τις 17.30, μουσικές θα πλημμυρίσουν την Αθήνα, καθώς δύο τμήματα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του δήμου Αθηναίων θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα, από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην πλ. Κοτζιά) και τον σταθμό του Μετρό στο Μοναστηράκι, για να συναντηθούν στην πλατεία Συντάγματος και να υποδεχθούν τον κόσμο δημιουργώντας εορταστική ατμόσφαιρα.
Στις 19.00 η Big Band του δήμου Αθηναίων μαζί με τον Σάκη Ρουβά, σε μια ειδική εμφάνιση και ρεπερτόριο προσαρμοσμένα στο πνεύμα των ημερών, θα συνοδεύσουν με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες τους την επίσημη φωταγώγηση της πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Συντάγματος. Θα συμμετάσχει η παιδική χορωδία του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διδασκαλία της Κατερίνας Βασιλάκου.