2 Νοε 2015

Έντεκα ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί ο ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Σε 11 ισοδύναμα μέτρα συνολικής απόδοσης 300 εκατ. ευρώ φέρεται να έχει καταλήξει η κυβέρνηση προκειμένου να αποτρέψει την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, για την οποία πιέζουν οι δανειστές.
Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποια ....
είναι αυτά τα 11 ισοδύναμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega που επικαλείται κυβερνητικές πηγές τα μέτρα αυτά δεν θα θίγουν τα οικογενειακά εισοδήματα.
Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα» δάνεια, το δεύτερο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση επιμένει ότι θα αναζητήσει πολιτική λύση, ενώ αισιόδοξος ότι τελικά θα κάμψει τις αντιρρήσεις των εταίρων εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας.
«Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο -για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε τα 46 από τα 48 προαπαιτούμενα παρά τις προφανείς δυσκολίες και γνωρίζοντας την επιβάρυνση των πολιτών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα κόκκινα δάνεια στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής», φέρεται να ξεκαθάρισε μιλώντας σε συνεργάτες του ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επιχειρήσει να περιγράψει με ενάργεια όλες τις πτυχές του «καυτού» φακέλου στον Πιερ Μοσκοβισί, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα την Τρίτη και την Τετάρτη.
 
Πηγή: tvxs.gr