12 Νοε 2015

ΑΠΕΡΓΙΑ 12ης Νοέμβρη: Ταξικό «έμφραγμα» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ – Καμία ρότα στα λιμάνια – Ακινητοποιημένα τρένα του ΟΣΕ και αεροπλάνα.
Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα ενώνουν τις δυνάμεις τους την Πέμπτη 12 Νοέμβρη, απεργούν και βγαίνουν στους δρόμους ενάντια στο 3ο μνημόνιο, την κατεφάδιση της κοινωνικής ασφάλισης, και φόντο ....
τον «έντιμο συμβιβασμό» για τα κόκκινα δάνεια, όπου με το «καλημέρα» 150.000 σπίτια θα βγουν «στο σφυρί».
Το χαρακτηριστικό της απεργιακής κινητοποίησης είναι πως… απεργούν και οι μικρομεσαίοι, οι έμποροι, οι φαρμακοποιοί κτλ., που πλήττονται και αυτοί από τα αντεργατικά, αντιλαϊκά και αντιαναπτυξιακά μέτρα του 3ου μνημονίου. Εκατοντάδες είναι τα καλέσματα από ομοσπονδίες, σωματεία, συλλόγους και εργατικά κέντρα για δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια που θα γίνουν από την επικράτεια.
Απεργούν το προσωπικό των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ), οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, στις εφορίες, στα ασφαλιστικά ταμεία, στους δήμους και στις περιφέρειες, στις πολεοδομίες, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, όπως επίσης και δημοσιογράφοι, έμποροι, μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ, στις ιδιωτικές εταιρείες τηλεφωνίας, στα Τσιμέντα Χαλκίδας, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, οι ναυτεργάτες και πλήθος άλλων εργαζομένων από όλους τους κλάδους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Στην Αθήνα, η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση είναι στις 11 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το κτήριο του ΕΚΘ.
Το ΜΕΤΑ, στην ανακοίνωση – καλεσμά του, σημειώνει πως «η γενική απεργία στις 12 του Νοέμβρη πρέπει να δώσει μήνυμα σε κυβέρνηση και δανειστές ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία δεν υποτάσσονται, δεν συμβιβάζονται και δεν εκχωρούν τα δικαιώματά τους».
Καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να οργανώσουν την αντίστασή τους και να οικοδομήσουν ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στη χώρα μας και την Ευρώπη, για την ακύρωση των μνημονίων, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό – εργατικό έλεγχο των τραπεζών, για τη φορολόγηση του πλούτου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε όφελος του λαού και του τόπου.
Το ΜΕΤΑ καλεί, τέλος, «όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και την εργαζόμενη νεολαία να πάρουν στα χέρια τους την επιτυχία της απεργίας και να συμμετάσχουν μαζικά σ’ όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα».
Από την πλευρά της, η Πρωτοβουλία Συνταξιούχων σημειώνει στην ανακοίνωση – κάλεσμά της υπογραμμίζει: «Επικαλούνται το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών ως έγκριση του λαού σε αυτές τις αντιλαϊκές και καταστροφικές πολιτικές. Επικαλούνται, δηλαδή, την απόκρυψη των πραγματικών συνεπειών του 3ου μνημονίου, χρησιμοποιώντας την “καραμέλα” των ανύπαρκτων ισοδύναμων και τις “ευαισθησίες” της “αριστερής” κυβέρνησης. Αυτά τα ίδια ισοδύναμα που ως αντιπολίτευση η σημερινή κυβέρνηση τα θεωρούσε “φούσκες”».
«Eνωτικά, αγωνιστικά, δυναμικά», συμπληρώνει, «συναντιόμαστε στους δρόμους του αγώνα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή διαβίωση, για την επιστροφή όλων των περικοπών που είναι δικά μας λεφτά, για την προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης για μας και για τις νέες γενιές, για την συνέχιση του αγώναγια την κατάργηση των μνημονίων, που υποδουλώνουν την χώρα μας».

Ενδεικτικά, διαβάστε παρακάτω σχετικές αναρτήσεις με καλέσματα από τους συνδικαλιστικούς φορείς, αλλά και το πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την ημέρα της πανεργατικής απεργίας.



Πηγή: ΜΕΤΑ