3 Νοε 2015

Δεν απεργούν τα ταξί στις 12 Νοεμβρίου

Την απόφαση να μη συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 12ης Νοεμβρίου έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), παρατηρώντας πως «η δική μας διαμαρτυρία μπορεί και πρέπει να γίνει με άλλους, διαφορετικούς τρόπους...
και όχι με 24ωρη εκτόνωση». «Ο κλάδος των ταξί έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι, χρησιμοποιεί τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όχι για εντυπωσιασμό, αλλά για ουσιαστικούς λόγους. Τα νέα μέτρα και η συνέχιση της υφεσιακής πολιτικής, δημιουργήματα του 3ου μνημονίου, φυσικά και δεν μας αφήνουν ασυγκίνητους. Θεωρούμε όμως ότι η δική μας διαμαρτυρία μπορεί και πρέπει να γίνει με άλλους , διαφορετικούς τρόπους και όχι με 24ωρη εκτόνωση», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:
«Σεβόμαστε και κατανοούμε οποιαδήποτε διαμαρτυρία των εργαζομένων-έστω κι αν αυτή καπηλεύεται από κομματικές ή συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν μπορούμε όμως να παρασύρουμε τους συναδέλφους σε μια διαμαρτυρία με αμφίβολα αποτελέσματα. Ναι, σε απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά με συγκεκριμένους στόχους και συγκεκριμένα αιτήματα. Ναι σε μια απεργία που θα ξεκινάει από τον κλάδο και θα τελειώνει με νίκη του κλάδου. Ναι σε μια απεργία που θα την αποφασίσουν τα συλλογικά όργανα του κλάδου και όχι άλλοι φορείς.
Είναι αυτονόητο, ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί η ενιαία θέση και έκφραση για τον κλάδο μας, ωστόσο η μη συμμετοχή της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου δεν σημαίνει απαγόρευση σε όποιο σωματείο επιθυμεί να συμμετάσχει».
Πηγή:http://www.newsbeast.gr