24 Οκτ 2015

Μετωπική Παππά – Βενιζέλου στη Βουλή

Αντιπαράθεση μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου, με τον κ. Βενιζέλο να χαρακτηρίζει...
όψιμο φίλο και συνεργάτη του Γάλλου Προέδρου Φρ. Ολάντ τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά να ανταπαντά ότι η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αναγνώρισε τον λάθος δρόμο που την οδήγησε ο νεοφιλελευθερισμός, όπως και το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε ότι μετά τις χθεσινές φιλικές εικόνες με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ, μετά τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στη Γαλλία και τον «Ολαντρέου», τη στιγμή που στην προηγούμενη επίσκεψη του Φρ. Ολάντ στην Αθήνα ο κ. Τσίπρας τότε χαιρέτιζε τις διαμαρτυρίες κατά του μνημονίου γεγονός που έκανε τον Γάλλο Πρόεδρο να μην θελήσει τότε να τον συναντήσει, τώρα έχουμε την απόλυτη μεταστροφή. Δήλωσε «χαρούμενος για τη μεταστροφή», ωστόσο είπε ότι η άμεση αυτή μεταστροφή δείχνει πολιτικό κυνισμό, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας ψάχνει μια όψιμη διαπραγματευτική γραμμή. Αυτό το νέο αφήγημα είναι ο αγώνας κατά της διαπλοκής; αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η μεταστροφή έχει ανάγκη από εξωραϊσμούς δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, και το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ εντάσσεται σε αυτά τα προσχήματα. Κάνοντας αναφορά στον πρώην υπουργό Οικονομικών Ι. Βαρουφάκη και «στο κακό που έκανε στην εικόνα της χώρας με τους χειρισμούς του», ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το τοπίο των ΜΜΕ διαμορφώθηκε το ’89 στην Ελλάδα με την καθοριστική συμβολή του Συνασπισμού. Αφού διατηρείτε τις ρυθμίσεις για τον βασικό μέτοχο, αποδέχεστε ότι είναι σαφές το θεσμικό πλαίσιο, είπε προς τον υπουργό Επικρατείας.
Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας, δήλωσε ότι η κυβέρνηση μετά τις αποφάσεις του ΕΣΡ για τις άδειες, δεν έχει ουσιαστική αρμοδιότητα, χωρίς καμία υπόνοια διαπλοκής. Για τα θέματα των συντάξεων, είπε ότι «τα προηγούμενα χρόνια οι συντάξεις περικόπησαν περί των 15 δισ. ευρώ, η κριτική πρέπει να είναι πιο μετριοπαθής». Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία αντιλαμβάνεται ότι ο νεοφιλελευθερισμός την έχει φέρει σε αδιέξοδο, το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα είναι το αντιπαράδειγμα, είπε προς τον κ. Βενιζέλο.
Ανταπαντώντας ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω αναταραχής στην Ολομέλεια, δήλωσε ότι «τώρα είστε λάτρεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, την ώρα που ο κ. Τσίπρας ήταν οπαδός της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής Αριστεράς». Μην έχετε αυταπάτες, είπε προς τον κ. Παππά, οι συσχετισμοί στην Ευρώπη είναι διακρατικοί, συμφερόντων. «Ο κ. Ολάντ κάνει αυτό που εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, και εδώ σας είπε να τηρήσετε τα συμφωνηθέντα, ενώ στο περιβόητο ζήτημα του χρέους δεν μίλησε για αναδιάρθρωση ούτε για κουρέματα». Δεσμευτείτε τουλάχιστον για τα περιφερειακά μέσα, είπε ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr