24 Οκτ 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας

Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό 
Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος. Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε....

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Σύνορα Κροατίας - Σλοβενίας. Τα «καραβάνια» των σύρων προσφύγων

EIKONES1 EIKONES1_1
Τον γύρο του κόσμου έκαναν την εβδομάδα που πέρασε οι εικόνες των προσφύγων που εισέρχονται στη σλοβενική επικράτεια μέσω των συνόρων με την Κροατία. Χιλιάδες άνθρωποι, συνοδευόμενοι από αστυνομικές δυνάμεις, διασχίζουν τα σύνορα της Σλοβενίας.

Δαμασκός, Συρία. Οι θρησκευτικοί εορτασμοί μίας άλλης κουλτούρας

EIKONES2
Νεαροί Σύριοι σιίτες λαμβάνουν τρόφιμα και ποτά κατά τη διάρκεια της δεκαήμερης εκδήλωσης που ολοκληρώθηκε με αφορμή τον θάνατο του εγγονού του προφήτη Μωάμεθ πριν από 1.300 χρόνια.

Nueva Ecija, Φιλιππίνες. Σαρωτικές πλημμύρες έπληξαν τη χώρα

EIKONES3
Ο τυφώνας Κοπού σάρωσε το βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους των Φιλιππίνων, αφήνοντας πίσω του νεκρούς και χιλιάδες εκτοπισμένους. Ο Κοπού κατευθύνθηκε αργά προς τα βόρεια και εξασθένησε μετά από δύο ημέρες αφού είχε ήδη προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές που έφεραν σαρωτικές πλημμύρες και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ραμάλα, Δυτική Όχθη. Παλαιστίνιος με πατερίτσες ανάμεσα στο χάος

EIKONES4
Παλαιστίνιος διαδηλωτής περπατά με πατερίτσες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας στον εβραϊκό συνοικισμό Μπετ Ελ, κοντά στη Ραμάλα. Οι καθημερινές ταραχές μεταξύ Παλαιστινίων, οι αμοιβαίες επιθέσεις μεταξύ τους και ένα νέο κύμα αντιϊσραηλινών επιθέσεων έχουν προκαλέσει σε λιγότερο από έναν μήνα τον θάνατο 42 Παλαιστινίων και οκτώ Ισραηλινών.

Γκουτζαράτ, Ινδία. Στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγοράς βαμβακιού

EIKONES5
Η Ινδία καλλιέργησε πρώτη βαμβάκι, τουλάχιστον πέντε χιλιάδες χρόνια πριν. Στη φωτογραφία, εργάτες συλλέγουν το πολύτιμο κλωστικό φυτό σε μια μονάδα επεξεργασίας βαμβακιού στην Kadi, στο δυτικό κρατίδιο του Γκουτζαράτ, στην Ινδία. Η Ινδία θα προχωρήσει σε αγορές τεράστιας ποσότητας βαμβακιού προκειμένου να ενισχύσει την αγορά καθώς παρατηρείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μείωση των εξαγωγών στην Κίνα, του κορυφαίου αγοραστή.

Σύνορα Κροατίας - Σλοβενίας. Μία φωτογραφία «κλειδώνει» την απόλυτη ομορφιά

EIKONES6
Το βλέμμα της νεαρής κοπέλας της φωτογραφίας μαγνητίζει. Το κασκόλ που έχει τυλίξει στο πρόσωπό της δεν αφήνει να φανεί η ταλαιπωρία από το μακρύ της ταξίδι από τη Συρία, την πατρίδα της, μέχρι τη Σλοβενία. Το βλέμμα της ωστόσο δεν κρύβει κούραση, αλλά αντοχή και αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο.

Σιβηρία. Φτερούγισμα προς την ελευθερία

EIKONES7
Είναι η στιγμή που η Σαπσάν, ένα πανέμορφο θηλυκό γεράκι αφήνεται ελεύθερο να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον. Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Royev Ruchey στη Σιβηρία αφήνουν το επιβλητικό πτηνό να πετάξει προς την ελευθερία.

Μπακταπούρ, Νεπάλ. Η μεγαλύτερη γιορτή του Ινδουισμού

EIKONES8
Ένας πιστός επιδίδεται σε ένα περίεργο τελετουργικό, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ «Dashain», τη μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του Ινδουισμού στο Μπακταπούρ του Νεπάλ. Οι Ινδουιστές στο Νεπάλ γιορτάζουν τη νίκη εναντίον του κακού και μέρος των εορτασμών του φεστιβάλ αποτελεί το πέταγμα χαρταετών, το φαγητό, οι θυσίες ζώων και η λατρεία της θεάς Ντούργκα.

Αιγαίο, Ελλάδα. Οι πρόσφυγες και το δελφίνι

EIKONES9
Σαν «άγρυπνος φρουρός» ένα δελφίνι συνόδευσε πλοιάριο με πρόσφυγες στη θάλασσα του Αιγαίου. Όταν φτάσουν στις ελληνικές ακτές, οι δρόμοι τους θα χωρίσουν. Οι πρόσφυγες θα συνεχίσουν το ταξίδι τους και πανέξυπνο θηλαστικό θα συνεχίσει τις περιπλανήσεις του στις ελληνικές θάλασσες.

Πόρτομπέλο, Παναμάς. Τιμούν με πόνο τον Μαύρο Χριστό

PANAMA8
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι κάτοικοι του Πορτομπέλο στον Παναμά τιμούν στις 21 Οκτωβρίου το Μαύρο Χριστό και τα θαύματά του. Συχνά το προσκύνημα συνοδεύεται με πόνο καθώς αρκετοί είναι εκείνοι που φτάνουν στην εκκλησία όχι με τον κλασικό τρόπο, αλλά σέρνονται με την πλάτη ή δέχονται να τους καίνε με λιωμένο κερί.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr