29 Οκτ 2015

Δεμένα τα πλοία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Προειδοποιητική απεργία για την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και Τρίτη 3 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της «θεωρεί απαραίτητο να θέσει υπόψη του επιβατικού κοινού...
που προγραμμάτιζε να ταξιδέψει κατά  τις  ημέρες  της άνω  απεργιακής  κινητοποίησης των  ναυτεργατών,  ότι  κατά  την  διάρκειά  της  όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και  δεν  θα εκτελεστεί   κανένα  δρομολόγιο» και παράλληλα καλεί «ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, ότι μπορούν να το πράξουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής».
Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι «οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτα νέο και απλά ορθώνουν το ανάστημα τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας και του κουαρτέτου οι οποίες  και  ευθέως σκοπεύουν στην ενίσχυση της  επιχειρηματικής ισχύος   σε  βάρος  της  εργασίας  και  μαθηματικά  οδηγούν  στην  φτώχια  και  στην εξαθλίωση των  ελλήνων  εργαζομένων και των  οικογενειών  τους».
Πηγή:http://www.enikos.gr