19 Οκτ 2015

Ένοχοι οι Σμπώκος, Κάντας και Λεονταρίτης για τις μίζες του «Ερμής»

Ένοχους κήρυξε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τους τρεις κατηγορουμένους για τις μίζες  του συστήματος τηλεπικοινωνιών του Στρατού «Ερμής 2». Οι συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» έγιναν επί...
υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου. Στο εδώλιο, με την κατηγορία της άμεσης συνέργιας σε απιστία, με την επιβαρυντική περίπτωση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, βρέθηκαν ο Γιάννης Σμπώκος - πρώην διευθυντής Εξοπλισμών, ο Αντώνης Κάντας - πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών και ο Νίκος Λεονταρίτης - στέλεχος της διεύθυνσης Εξοπλισμών. Ο Αντώνης Κάντας βαρύνεται επίσης με τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.
Οι συνήγοροι του Γιάννη Σμπώκου και του Αντώνη Κάντα, Νίκος Τσώλης και Γιάννης Μαντζουράνης αντιστοίχως, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου εντίμου βίου.
Σε αυτή την κατεύθυνση ο συνήγορος του Αντώνη Κάντα σημείωσε την επιστροφή των 11,4 εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο από τους προσωπικούς του λογαριασμούς, καθώς και τις αποκαλύψεις στις οποίες προέβη ενώπιον του ανακριτή, καρφώνοντας ποσά και ονόματα, που ήταν «στο απυρόβλητο» μέχρι τότε.
Όσον αφορά την εμπλοκή του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Άκη Τσοζατζόπουλου, οι ευθύνες του έχουν παραγραφεί βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Ευθύνες καταλογίζονται επίσης και στον Ζαχαρία Ανδρουλάκη, ο οποίος όμως έχει αποβιώσει.
Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών με βάση το σκεπτικό για ελαφρυντικά που κατέθεσαν οι δικηγόροι υπεράσπισης.
Πηγή:http://tvxs.gr