20 Οκτ 2015

Μέτρα για την φαρμακοβιομηχανία αναλαμβάνει η κυβερνηση

Κυβερνητική σύσκεψη, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών. Σύμφωνα με την αντιπροεδρία,...
κοινή ήταν η διαπίστωση ότι ο κλάδος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες παραγωγής, έρευνας και καινοτομίας, στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Με δεδομένη την παραπάνω θέση, αποφασίστηκε να ξεκινήσει αμέσως ο οργανωμένος διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς, με στόχο τη διαμόρφωση εκείνων των μέτρων πολιτικής, που θα ευνοούν τη μεγέθυνση του κλάδου με όρους διεθνούς ανταγωνιστικότητας και βιωσιμότητας.
Στη σύσκεψη με τον κ. Δραγασάκη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και η υφυπουργός Οικονομίας, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή:http://www.enikos.gr