18 Οκτ 2015

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Κουβέλης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο Φώτης Κουβέλη, ο οποίος δηλώνει μάχιμος και αποφασισμένος να συμβάλει στην «προοδευτική διακυβέρνηση» της χώρας....
Πιο συγκεκριμένα ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Free Sunday, δηλώνει ότι δεν αποκλείεται η νέα κίνηση της οποίας ηγείται, η  Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, να έχει μια «οργανική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφερόμενος στους στόχους της Ενωτικής Κίνησης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που ίδρυσε, εξήγησε ότι πρόκειται για μια συλλογικότητα που δεν φιλοδοξεί να μετατραπεί σε κόμμα, αλλά να συμβάλει στην υπόθεση της προοδευτικής διακυβέρνησης του τόπου και της ενότητας των αριστερών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε «η ριζοσπαστική και η ανανεωτική αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο χώρος του αριστερού ευρωπαϊσμού, δεν έχουν λόγους πλέον να μη συναντηθούν».
Ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν παραλείπει επίσης να ασκήσει κριτική στη σημερινή ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, για την επιλογή της να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Αν τα πολιτικά υποκείμενα αυτού του χώρου «αρνούνται να πάρουν διαζύγιο από το πρόσφατο πολιτικό παρελθόν τους, η μεγάλη κεντροαριστερά θα συνεχίσει να συνιστά απατηλό πολιτικό όνειρο, λέει.
Πηγή:http://tvxs.gr