18 Οκτ 2015

Με κάθε απόδειξη ένα ποσό θα πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία

Την επιβολή έκτακτης εισφοράς στον τζίρο επαγγελματιών υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό, Τάσο Πετρόπουλο. Αυτό σημαίνει ότι με κάθε...
απόδειξη ένα ποσό θα πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία. «Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται» εξήγησε ο Τάσος Πετρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega.
Τόνισε ακόμη ότι πως μελετάται πρόγραμμα με βάση το οποίο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους δημιουργώντας τον προσωπικό τους «κουμπαρά» από τον οποίο θα μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποσύρουν τα χρήματά τους εάν το επιθυμούν. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει νέα αποθεματικά για τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να αυξηθεί η ρευστότητά τους.
Αναφερόμενος στην ενοποίηση των Ταμείων ο Τάσος Πετρόπουλος σημείωσε πως γίνονται προσπάθειες όλα τα Ταμεία να γίνουν ένα ή δύο με ευκολότερη την δεύτερη επιλογή και εκτίμησε πως με την πρόσληψη προσωπικού και την χρήση της μηχανογράφησης θα εξοικονομηθούν πόροι και θα μειωθεί ο χρόνος αναμονής για την έκδοση σύνταξης.
«Δεν θα κάνουμε με το ζόρι ένα Ταμείο. Αν χωρέσει σε ένα Ταμείο θα είναι ένα, αν πρέπει να είναι δύο θα είναι δύο, αν θα πρέπει να είναι τρία θα είναι τρία. Το μέγιστο όμως θα είναι τρία. Νομίζω ότι είναι πιο εύκολο να είναι δύο, μακάρι και είναι ευχής έργο να είναι ένα» σημείωσε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βάλει τάξη στο χάος του ασφαλιστικού.
Μεταξύ άλλων υποστήριξε, ότι δεν πρόκειται να κοπούν οι συντάξεις εκείνων που έχουν μεγάλη περιουσία αλλά αναζητούνται τρόποι ώστε να εκλογικευτούν ορισμένες αδικαιολόγητα μεγάλες συντάξεις και να ενισχυθούν παράλληλα τα κατώτατα εισοδήματα. Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα συντάξεις που η αναπλήρωσή τους φτάνει και το 150% με αποτέλεσμα ο συνταξιούχος να παίρνει περισσότερα από όσα έπαιρνε όταν εργαζόταν.
Πηγή:http://tvxs.gr