28 Οκτ 2015

28η Οκτωβρίου: Η μαθητική παρέλαση μέσα από εικόνες

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (28/10) η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα, για την επέτειο του «ΟΧΙ». Ενώπιον του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος η καθιερωμένη...
μαθητική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

parelasi7

«Το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου είναι επίκαιρο, είναι μήνυμα ζωντανό, κατά του Ναζισμού, κατά του Πολέμου, κατά του Φασισμού», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης.
parelasi6

Tην παρέλαση παρακολούθησε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο οποίος τόνισε ότι «η σημασία του αντιφασιστικού αγώνα είναι πάλι επίκαιρη. Η ενότητα και ο ενθουσιασμός που επέδειξε σύσσωμος ο ελληνικός λαός το 1940 είναι παράδειγμα για την σημερινή κρίσιμη περίοδο» καθώς επίσης και εκπρόσωποι των κομμάτων και της εκκλησίας.
Την παρέλαση -η οποία διεξήχθη φέτος χωρίς τα αυξημένα μέτρα και τα κάγκελα που εμπόδιζαν προηγούμενες χρονιές τους πολίτες να πλησιάσουν και υπό διακριτική αστυνομική παρουσία- παρακολούθησε πλήθος κόσμου.
parelasi8
parelasi9 
Στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών (δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το καθένα, καθώς επίσης και το σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Οδηγισμού και ομάδα των Special Olympics.
parelasi5

Πριν την έναρξη της παρέλασης, εκ μέρους της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
parelasi4
Ακολούθησε η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο κ. Φίλης επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.
parelasi1