28 Οκτ 2015

Τα μηνύματα των κομμάτων για την 28η Οκτωβρίου

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 καθώς και ο αγώνας της αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος...
της ίδιας του της ιστορίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μήνυμά του για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και σημειώνει ότι «κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, θα παραστεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στην πόλη των Σερρών.
«Μέρες σαν σήμερα  μνημονεύουμε και τιμάμε το ιστορικό μας παρελθόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της δικής μας γενιάς  να προχωρήσουμε μπροστά με συνεννόηση, αλληλεγγύη και αυτοσυνειδησία», τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ενώ η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η αντίσταση του ’40 κατά των φασιστικών δυνάμεων αποτελεί φωτεινό φάρο για τον ελληνικό λαό, ώστε ενωμένος και με ομοψυχία να βγει από την πολύχρονη κρίση».
Από την πλευρά του, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «εθνική ενότητα σε μια ταξική κοινωνία δε μπορεί να υπάρξει, ούτε σε καιρό ειρήνης, ούτε στον πόλεμο».
«Αν κάτι διδάσκει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι μόνο η εθνική ενότητα πάει τη χώρα μπροστά. Και ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός της προόδου, ο πατριωτισμός της παραγωγής, της δημιουργίας, της ευημερίας και της αναδιανομής προς όφελος των πιο αδύναμων», σημειώνει το Ποτάμι.
«Η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα μνήμης και τιμής για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Είναι ημέρα υπερηφάνειας για το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός. Είναι επέτειος απόδοσης της οφειλόμενης τιμής σε όλους όσοι όρθωσαν το ανάστημά τους, απέναντι στις δυνάμεις της βίας και του φασισμού» αναφέρει σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Ενωτικό μήνυμα προς το λαό και τις πολιτικές δυνάμεις για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, στέλνει η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή την επέτειο.
Πηγή:http://tvxs.gr