31 Οκτ 2015

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους με πάνω από 200 επιβάτες στο Σινά

Τραγική επιβεβαίωση στα σενάρια συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους με περισσότερους από 200 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά στην Αίγυπτο παρείχε ο πρωθυπουργός της χώρας λίγα λεπτά πριν τις 10:00 το πρωί του...
Σαββάτου.
Σε ανακοίνωση του αιγυπτιακού πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζεται ότι ο Σερίφ Ισμαήλ σχημάτισε μια υπουργική επιτροπή αντιμετώπισης των κρίσεων για να διαχειριστεί το θέμα της συντριβής του αεροπλάνου.
Ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων δεν είχε αποσαφηνιστεί αρχικά καθώς αιγυπτιακές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το αεροπλάνο μεταφέρει 212 άτομα, ενώ ρωσικά Μέσα έκαναν λόγο για 224 επιβάτες. Ο τελικός αριθμός των επιβαινόντων όπως έγινε γνωστό είναι 224 επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και επτά άτομα προσωπικό του αεροπλάνου. Στους επιβάτες βρίσκονται και 17 παιδιά.
Οι Αιγυπτιακές αρχές έχουν εντοπίσει ήδη συντρίμμια στη Χερσόνησο του Σινά και έχουν ξεκινήσει την ανάσυρση θυμάτων. Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις αιγύπτιου αξιωματούχου, ο οποίος ανέφερε ότι είναι «πολύ δύσκολο να υπάρχουν επιζώντες», διασώστες που βρίσκονται ήδη στο σημείο κάνουν λόγο για φωνές παγιδευμένων μέσα στα συντρίμμια του αεροσκάφους που έχει κοπεί στα δύο.
Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, ενώ το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ 23 λεπτά μετά την απογείωσή του. Πάντως, αιγύπτιος αξιωματούχος της Πολιτικής Αεροπορίας σημείωσε στο πρακτορείο Reuters ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις κατάρριψης του αεροπλάνου». Το γεγονός ότι η Χερσόνησος Σινά ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τζιχαντιστές που πρόσκεινται στο Ισλαμικό Κράτος πυροδότησε σενάρια για τρομοκρατική ενέργεια, κάτι το οποίο ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου ζητώντας άδεια να αλλάξει πορεία λόγω τεχνικής βλάβης. Δεν είναι ακόμη γνωστό αν το αεροσκάφος άλλαξε τελικά πορεία, ωστόσο, σύμφωνα με την αιγυπτιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, βρισκόταν στα 31.000 πόδια όταν χάθηκε από τα ραντάρ.
Η επιβεβαίωση της είδησης έβαλε τέλος στο «καλό» σενάριο που ήθελε το ρωσικό αεροσκάφος Kogalymavia και εκτελούσε την πτήση 7K9268 από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου στην Αγία Πετρούπολη να βρίσκεται ασφαλές στον τουρκικό εναέριο χώρο.
Πριν την τραγική επιβεβαίωση είχε προηγηθεί ένα θρίλερ, καθώς οι πληροφορίες για την τύχη του αεροσκάφους ήταν παντελώς συγκεχυμένες.
Μετά την είδηση που μετέδωσε το Reuters ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα αιγυπτιακά ραντάρ πάνω από το όρος Σινά, αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε στο διεθνές πρακτορείο ότι το αεροπλάνο εντοπίστηκε πάνω από την Τουρκία και ότι ο πιλότος του αεροσκάφους επικοινώνησε με την τουρκική πολιτική αεροπορία, διαβεβαιώνοντας ότι οι επιβάτες είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή αιγυπτιακά Μέσα έκαναν λόγο για συντριβή του αεροσκάφους που είχε προορισμό την Αγία Πετρούπολη στο όρος Σινά.
Την ίδια ώρα ρωσικά Μέσα μετέδιδαν ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε, κάνοντας μάλιστα λόγο για συντριβή του. Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, το αεροσκάφος ήταν ένα Airbus A-321 jet, μετέφερε 224 επιβάτες και πλήρωμα και άνηκε στην Ρωσική αεροπορική εταιρία Kogalymavia. Ρωσικές πηγές ανέφεραν ότι τα ίχνη του χάθηκαν πάνω από τον κυπριακό εναέριο χώρο. Παράλληλα, το Russia Today επικαλείται πληροφορίες για συντριβή του αεροσκάφους στο όρος Σινά.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr