25 Μαΐ 2015

Μεγάλες ανατροπές στα Σωματεία του ΟΣΕ από τις υποστηριζόμενες από το ΜΕΤΑ δυνάμεις

Μεγάλες ανατροπές σημειώνονται στις εκλογές σε πολλά Σωματεία στον Όμιλο ΟΣΕ, καθώς οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών (το οποίο συμμετέχει στο ΜΕΤΑ) έχουν κερδίσει τις ....
εκλογές σε 3 κομβικά Σωματεία! Αναλυτικότερα:
Στο Σωματείο Εργαζομένων ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση έλαβε το 46% των ψήφων εκλέγοντας 6 μέλη στο 13 μελές Διοικητικό Συμβούλιο και 5 αντιπροσώπους για το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Δεύτερη η ΔΑΚΕ με 25%, τρίτη η ΠΑΣΚ με 24% και τέταρτο το ΠΑΜΕ με 5%.
Στο Σωματείο των Σταθμαρχών ΟΣΕ, η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση Σταθμαρχών έλαβε το 63,5% των ψήφων και εκλέγη 8 μέλη στο 13μελές διοικητικό συμβούλιο και 3 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Δεύτερη η παράταξη της ΠΑΣΚ και ακολουθεί η ΔΑΚΕ.
Στο Σωματείο των Μηχανοδηγών ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η +ΣυνΕξέλιξη έλαβε το 44% των ψήφων και εκλέγει 5 μέλη στο 11μελές διοικητικό συμβούλιο και 4 αντιπροσώπους για το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών. Δεύτερη η ΔΑΚΕ με 32%, τρίτη η ΠΑΣΚ με 16% και τέταρτο το ΠΑΜΕ με 7%.
«Οι σιδηροδρομικοί στέλνουν το μήνυμα ανατροπής στα συνδικάτα και ενισχύουν τις δυνάμεις εκείνες που πραγματικά αντιστάθηκαν στις μνημονιακές πολιτικές και αποτελούν εγγυητή για τον οριστικό τερματισμό τους!», σχολιάζει σχετικά το Δίκτυο Σιδηροδρομικών.
Πηγή: ΜΕΤΑ