20 Απρ 2015

Βήματα προόδου στο Brussels Group

Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το Eurogroup της Παρασκευής
EUROKINISSI/Ε.Ε.
Θετική είναι η αποτίμηση της δεύτερης ημέρας των συζητήσεων στο Brussels Group που διεξάγεται στο Παρίσι ανάμεσα στην ελληνική αντιπροσωπεία και τους εκπροσώπους των «θεσμών». Εργασιακά και φορολογικά στα τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη ....
Δευτέρα.
Πληροφορίες από το Παρίσι θέλουν να συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών πως το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, δε θα ξεπερνά το 1,2 δισ. ευρώ ικανοποιώντας την ελληνική πλευρά που είχε προκρίνει τη μείωσή του.
Στις διαπραγματεύσεις της Κυριακής (19/04) συζητήθηκαν επίσης τα φορολογικά και οι ιδιωτικοποιήσεις. Κρίσιμες είναι οι συζητήσεις της Δευτέρας (20/04) όπου στο τραπέζι θα τεθούν τα εργασιακά θέματα, τα φορολογικά και οι αλλαγές σε κλειστά επαγγέλματα.
Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση εκφράζουν την αισιοδοξία τους για το Eurogroup της Παρασκευής (24/02) αναμένοντας πως θα καταγραφεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί και πως μέχρι το τέλος του μήνα θα ανοίξει ο δρόμος για εκταμίευση μέρους των δόσεων.
Να σημειώσουμε ακόμη πως οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συνεδρίαση του Euroworking Group, την προσεχή Τετάρτη 22 Απριλίου, δύο ημέρες πριν το άτυπο Eurogroup, το οποίο θα πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις για την ελληνική οικονομία.
Θυμίζουμε ότι για να συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας στο συμβούλιο τω Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών, θα πρέπει να υπάρξει νωρίτερα θετική εισήγηση από το Euroworking Group, στο οποίο συμμετέχουν οι εμπειρογνώμονες των χωρών - μελών της ευρωζώνης.
Πηγή: efsyn.gr