3 Απρ 2015

Ένα εκατομμύριο ραβασάκια στέλνει η εφορία - Ποιοι είναι οι αποδέκτες

Ένα εκατομμύριο ραβασάκια στέλνει η εφορία - Ποιοι είναι οι αποδέκτες - Media
Όσοι έχουν εκκρεμότητες με την εφορία καλό θα είναι να συνηθίζουν σιγά - σιγά στην πίεση για να πληρώσουν μέσα από την παραλαβή ηλεκτρονικών ή έντυπων ειδοποιητηρίων. Η αρχή έγινε χθες το ....
απόγευμα.
Περισσότεροι από 800.000 ιδιοκτήτες θα βρουν στο e-mail τους ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο θα τους καλεί να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ που δεν κατέβαλαν στην ώρα του, δηλαδή από το τέλος του 2013 μέχρι τα μέσα του 2014. Όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν διαθέτουν δηλωμένο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα παραλάβουν γράμμα μέσω ταχυδρομείου. Το περιεχόμενο των έντυπων και ηλεκτρονικών μηνυμάτων θα είναι κοινό και θα έχει την ακόλουθη μορφή:
«Αποδέκτης: ΧΧXXXΧΧ, Username: WWWWWW
Σας ενημερώνουμε ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είσπραξης του ΕΕΤΑ έτους 2013, μέσω των λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ και των λοιπών παρόχων, τα ανείσπρακτα υπόλοιπα βεβαιώθηκαν σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1101/2013, όπως ισχύει. Για τη δική σας διευκόλυνση και προς αποφυγήν ταλαιπωρίας, σας ενημερώνουμε ότι μπορείτε να δείτε και να εκτυπώσετε αναλυτικά τα στοιχεία των ακινήτων για τα οποία οφείλετε ΕΕΤΑ και την ειδοποίηση με ταυτότητες οφειλής (Τ.Ο.) στον σύνδεσμο: http://link.minfin.gr/eidop
Οι ταυτότητες οφειλής (που αντιστοιχούν σε Βεβαιωμένες Οφειλές ΔΟΥ) και το ποσό ολικής εξόφλησης είναι τα στοιχεία που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των υποχρεώσεων στις τράπεζες ή στα ΕΛ.ΤΑ.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλετε όλο το ποσό εφάπαξ, μπορείτε να υπαχθείτε στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υπαγωγής σε πρόγραμμα ρύθμισης με αίτησή σας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Υποστήριξης Συναλλασσομένων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων: τηλ. 15515».
Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ»
Αντίστοιχα ειδοποιητήρια θα έρθουν και για άλλους φόρους. Η σχετική προαναγγελία γίνεται μέσω του 26σέλιδου e-mail. Το υπουργείο Οικονομικών έχει βρει όλους τους ξεχασμένους φόρους και ετοιμάζεται να βεβαιώσει τα ποσά. Ποιοι θα βρεθούν στο στόχαστρο:
1. Νομικά πρόσωπα τα οποία δεν πλήρωσαν το τέλος επιτηδεύματος του 2013.
2. Ιδιοκτήτες αυτοκινήτων οι οποίοι δεν έχουν περάσει το αυτοκίνητό τους από ΚΤΕΟ.
3. Ιδιοκτήτες ΙΧ οι οποίοι δεν έχουν ασφαλίσει τα αυτοκίνητά τους.
Μόνο από αυτές τις λίστες, το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει να εισπράξει τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ.
Σε... καλή μεριά, βρε!
 
Πηγή: topontiki.gr