6 Απρ 2015

Οι ειδήσεις που αξίζει να διαβάσετε σήμερα

1. Στη Βουλή η πρόταση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής επί των Μνημονίων. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα της ΝΔ, το οποίο...
κατέθεσε τη δική του πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αίτημα να ερευνηθεί η χρονική περίοδο από το 1981 και μετά. 2. Στα 287,7 δισ. ευρώ ανέρχονται οι γερμανικές οφειλές, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας,  μιλώντας στην Ειδική Επιτροπή Αλήθειας Δημόσιου Χρέους της Βουλής. Πόσο κοστολογείται το αναγκαστικό δάνειο και σε τι ποσό ανέρχεται το χρέος της Ελλάδας προς τους πιστωτές.
3. Ένα ρεπορτάζ του tvxs.gr σχετικά με το τί (δεν) ζήτησε η Λαγκάρντ, τι συζητά και τι απορρίπτει η Αθήνα. Τί προβλέπεται για τις συντάξεις και τα περιουσιακά, τι θα ισχύσει για τον ΦΠΑ στα νησιά.
4. Ένα κείμενο του αρθρογράφου Βολφγκανγκ Μουνχάου για το ταξίδι Τσίπρα στη Μόσχα. Γιατί ο αρθρογράφος των Financial Times εκφράζει τη δυσπιστία του για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία.
5. Διαβάστε, ακόμη, τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης  Γιάννη Πανούση για τα επεισόδια στις Σκουριές. «Πρέπει να λυθεί το θέμα στις Σκουριές αλλιώς θα έχουμε νεκρούς», σημειώνει.
6. Τροπολογία για την κατάργηση των διατάξεων του «κουλονόμου» κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος 3773/2009 του Ποινικού Κώδικα αφορά στην επιβολή αυστηρών ποινών για συνολικά πέντε εγκλήματα (διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη ή βαριά σωματική βλάβη, ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς) όταν αυτά τελούνται από άτομα με καλυμμένα ή αλλοιωμένα χαρακτηριστικά/
7. Μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης δήλωσε έτοιμος «να συμβάλει στην αποκάλυψη της ναζιστικής οργάνωσης και των εγκλημάτων».
8. Έλληνες οι 6 στους 10 διασημότερους όλων των εποχών. Τι καταγράφεται στο νέο πρότζεκτ της Macro Connections από το Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) με το όνομα Pantheon.
9. Η σφαγή των Καλαβρύτων γίνεται ταινία στο Χόλιγουντ.  Η ταινία «Echoes of the Past» περιγράφει την ιστορία της ανίερης σφαγής των 500 Καλαβρυτινών από τα στρατεύματα των Ναζί στις 13 Δεκεμβρίου 1943.
10. Δείτε τέλος ένα χιουμοριστικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον Reiner Kroehkert, ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως σωσίας της καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ, στο ντοκιμαντέρ «Νονά» του Στέλιου Κούλογλου.  Πώς διακωμωδεί με το δικό του μοναδικό τρόπο τη στάση του Βερολίνου απέναντι στο αναγκαστικό δάνειο ύψους 12 δισ. ευρώ που είχε λάβει η Γερμανία από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Κατοχής το 1942.
Το σκίτσο του ΚΥΡ δημοσιεύεται στο i-kyr.gr
  Πηγή:http://tvxs.gr