24 Μαρ 2015

Europolitics: Τρία χρόνια η Ελβετία προσπαθούσε να κινητοποιήσει τις ελληνικές αρχές για τις καταθέσεις

Ο Ελβετός υφυπουργός αρμόδιος για διεθνή οικονομικά θέματα, Ζακ ντε Βατεβίλ, όπως αναφέρει το Europolitics, θα βρεθεί εντός της εβδομάδας στην Αθήνα με αντικείμενο τις καταθέσεις Ελλήνων σε...
τράπεζες της Ελβετίας. «Κίνηση βοήθειας από την Ελβετία προς την Αθήνα», αναφέρει στον τίτλο του το άρθρο του εντύπου ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics.Το Europolitics, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει πως ο Ζακ ντε Βατεβίλ, θα βρεθεί στην Αθήνα εντός της εβδομάδας για να διαπραγματευτεί μια «τακτοποίηση του παρελθόντος», καθώς η Βέρνη προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να ευαισθητοποιήσει τις ελληνικές Αρχές στο θέμα της απόκρυψης περιουσιακών στοιχείων.
Όπως σημειώνεται μια πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών είχε πραγματοποιηθεί επί του θέματος στις 4 Φεβρουαρίου 2014. Σύμφωνα με το Europolitics η Ελβετία επιθυμεί μια συμφωνία για το θέμα, στο πλαίσιο της συμμόρφωσής της με τις σχετικές υποδείξεις του ΟΟΣΑ, επιδιώκει τη σύναψη του μέγιστου των συμβάσεων διπλής φορολογίας, ιδιαίτερα με τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Πηγή:http://tvxs.gr