2 Μαρ 2015

Στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου οι κυβερνητικές προτάσεις απέναντι στα τελεσίγραφα

Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά το...
πέρας της ευρείας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.
Αναφορικά με το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση έχει το δικό της πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Είναι ένα ευρύ πεδίο που έχει και το δικό μας πρόγραμμα και τη συμφωνία με τους θεσμούς. Είναι μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που προωθούν την αποτελεσματικότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη και στο δικό μας πρόγραμμα και στη συμφωνία. Η συμφωνία είναι υποσύνολο στο πρόγραμμα της κυβέρνησης».
Μάλιστα, ο Γ. Δραγασάκης προανήγγειλε ότι «πέραν των νομοσχεδίων θα υπάρξουν και καινούργια πράγματα», δίχως, όμως, να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
Ερωτηθείς, εξάλλου, για το ενδεχόμενο άφιξης τεχνικών κλιμακίων της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ στην Αθήνα, ο Γ. Δραγασάκης απάντησε: «Δεν έχω τέτοια ενημέρωση».
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Πηγή:http://tvxs.gr