26 Μαρ 2015

«Η κυβέρνηση περιόρισε στο μισό το προσωπικό των συνεργατών της πολιτικής ηγεσίας»

«Η κυβέρνηση περιόρισε στο μισό το προσωπικό των συνεργατών της πολιτικής ηγεσίας και θα πάρει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία της διοίκησης, στον αντίποδα του πελατειακού κράτους που δυστυχώς...
και μέσα στην κρίση έχει επιβιώσει και αναπαραχθεί» υπογραμμίζει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε έπειτα από ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης και Χάρης Θεοχάρης, με θέμα τα κριτήρια επιλογής γενικών γραμματέων των υπουργείων.
«Το ζήτημα που θέτετε θεωρούμε ότι έχει ήδη εξαντληθεί στη δημόσια συζήτηση που έγινε σε όλες τις φάσεις του νομοσχεδίου που αφορά στη λειτουργία της Κυβέρνησης, μέχρι και την ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής στις 18.3.2015», αναφέρει ο κ. Βούτσης και προσθέτει πως «για τις θέσεις των Γενικών Γραμματέων της παρούσας κυβέρνησης επελέγησαν κυρίως πολιτικά στελέχη του ευρύτερου χώρου ή και μέλη των κομμάτων που συγκροτούν την Κυβέρνηση». Σημειώνει δε πως «αυτονόητο είναι ότι όλοι κατέχουν τα εκ του νόμου προσόντα».

«Μετά από 4 χρόνια εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών με περισσότερους από 450 εφαρμοστικούς νόμους, ακόμα και με πληθώρα πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, θεωρούμε ότι τουλάχιστον για αυτήν τη φάση θα πρέπει η πολιτική ηγεσία να μπορεί άμεσα να εφαρμόσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με την ουσιαστική βοήθεια και των Γενικών Γραμματέων των υπουργείων», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών και σημειώνει ότι η κυβέρνηση σέβεται και αξιοποιεί πραγματικά το σύνολο του υπηρεσιακού δυναμικού και εφαρμόζει ήδη τα πρώτα δείγματα μιας διαφορετικής αντίληψης όπως πχ με την ανάληψη της ευθύνης από τους αρχαιότερους Γενικούς Διευθυντές για τις Γραμματείες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Οι βουλευτές του Ποταμιού στην ερώτηση που είχαν καταθέσει έκαναν ονομαστική αναφορά σε επτά πρόσωπα που τοποθετήθηκαν ή ετοιμάζονται να τοποθετηθούν γενικοί γραμματείς και προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ. Οι βουλευτές είχαν ζητήσει να ενημερωθούν μέσω ποιας διαδικασίας επελέγησαν για τις θέσεις των γενικών γραμματέων τα στελέχη αυτά.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr