21 Μαρ 2015

Μόντι: Η Γαλλία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ευρώπης

Η Γαλλία έχει γίνει το «μεγάλο πρόβλημα» της Ευρώπης, σύμφωνα με τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Μόντι. Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του στην βρετανική «Telegraph», το αντι-ευρωπαϊκό αίσθημα και η αύξηση του λαϊκισμού στη Γαλλία απειλεί να τινάξει στον αέρα τον γαλλογερμανικό άξονα....

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει τη Γαλλία να υποχωρεί όσον αφορά την πραγματική οικονομική απόδοση, όσον αφορά τη συμμόρφωση με όλους τους ευρωπαϊκούς κανόνες  και πάνω απ 'όλα όσον αφορά την εγχώρια κοινή γνώμη, η οποία στρέφεται ολοένα και περισσότερο εναντίον της Ευρώπης», σημείωσε ο κ. Μόντι και προσέθεσε, μεταξύ άλλων:
«Η Γαλλία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , επειδή η όλη κατασκευή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος έχει γίνει με θεμέλιο ένα στέρεο γαλλογερμανικό άξονα. Αν δεν υπάρχει , τότε δημιουργείται ένα δυσοίωνο μέλλον για την Ευρώπη».
Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Μόντι εμφανίστηκε πεπεισμένος για την παραμονή της χώρας μας στο ευρώ, αν και πιστεύει πως η Ελλάδα θα πρέπει να αναγνωρίσει πως οι αιτίες της κρίσης είναι ελληνικές και όχι ευρωπαϊκές.
Πηγή: enikonomia.gr
Πηγή:http://www.enikos.gr