22 Μαρ 2015

Καιρός: Το πρωί Άνοιξη, το απόγευμα... ξανά Χειμώνας!

Η ανοιξιάτικες λιακάδες που μας άλλαξαν τη διάθεση φαίνεται πως θα δώσουν και πάλι τη θέση τους στην κακοκαιρία.Ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή επιδείνωση από το μεσημέρι ενώ το απόγευμα αναμένονται βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας....

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν με βροχές αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Τις βραδινές ώρες οι βροχές στα δυτικά θα ενταθούν, ενώ θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία, πάντως, αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.
Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:
Στην Αττική θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και θα πυκνώσουν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και την Θράκη θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Τη νύχτα οι βροχές θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά και νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.