19 Μαρ 2015

Τσίπρας: Δέχεστε την ανθρωπιστική κρίση αλλά με κατηγορείτε για μονομερή ενέργεια

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε το λόγο στη Σύνοδο Κορυφής που είναι σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες για να επισημάνει το πόσο αντιφατικό είναι από τη μια να δέχεσαι ότι υπάρχει ανθρωπιστική κρίση –στο κορυφαίο θεσμό της Ευρώπης- και από την άλλη όταν...
προσπαθείς να διασώσεις την κοινωνία και ψηφίζεις στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση να σε κατηγορούν για μονομερή ενέργεια.
Υπάρχει αντίθεση, τόνισε o Αλέξης Τσίπρας, ανάμεσα σε πολιτικό επίπεδο, στο οποίο αναζητείται λύση και σε εκπροσώπους θεσμών που σηκώνουν κόκκινες κάρτες. Αυτή η αντίθεση πρέπει να αρθεί, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Εξήγησε επίσης ότι είναι αυτή η αντίθεση που δεν αφήνει την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου αν προχωρήσεις και είναι αυτός ο λόγος που ζήτησε τη σημερινή συνάντηση για την οποία δεσμεύθηκε ότι θα ενημερώσει όλο το σώμα αύριο Παρασκευή.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανθρωπιστική κρίση και πρέπει να βρεθούν κονδύλια. "Είναι πολύ λογικό που η Ελλάδα πέρασε μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση" είπε στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής.
ΠΗΓΗ: real.gr
Πηγή:http://www.enikos.gr