25 Μαρ 2015

Χωρίς κάγκελα και ανοιχτή στο κοινό η παρέλαση στην Αθήνα

Με την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα και τη μαθητική στη Θεσσαλονίκη κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Χωρίς κάγκελα και ανοιχτή στο κοινό μετά από 3 χρόνια στο Σύνταγμα...
η παρέλαση.Στις 10 το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στις 10:55 θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ στις 11:00 θα αρχίσει η στρατιωτική παρέλαση.
Στην στρατιωτική παρέλαση θα συμμετέχουν μηχανοκίνητες και πεζοπόρες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και προβλέπονται πτήσεις ελικοπτέρων των Τριών Κλάδων και πολεμικών αεροσκαφών όλων των τύπων.
 Το «παρών» θα δώσουν για πρώτη φορά ιστορικές σημαίες της επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα οι σημαίες του Ρήγα Φεραίου, της Μάνης, της Ύδρας, των Ψαρών και της Κρήτης.
Εμφανώς διαφορετική σε σχέση με τα τελευταία χρόνια θα είναι η σημερινή στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αφού από το Σύνταγμα απουσιάζουν τα κιγκλιδώματα, ενώ η αστυνομική παρουσία αν και υπάρχει είναι διακριτική.
Η παρέλαση αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:00 παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος λίγο νωρίτερα θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, το οποίο φέτος δεν κρύβουν οι εξέδρες των επισήμων, οι οποίες δεν είναι υπερυψωμένες.
Για πρώτη φορά φέτος θα παρελάσουν ένα τμήμα από τον Έβρο και ένα τμήμα Εθνοφυλάκων από τη Ρόδο. Στην παρέλαση θα συμμετέχουν μηχανοκίνητες και πεζοπόρες φάλαγγες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και προβλέπονται πτήσεις ελικοπτέρων των Τριών Κλάδων και πολεμικών αεροσκαφών όλων των τύπων.
Το «παρών» θα δώσουν για πρώτη φορά ιστορικές σημαίες της επανάστασης του 1821 και συγκεκριμένα οι σημαίες του Ρήγα Φεραίου, της Μάνης, της Ύδρας, των Ψαρών και της Κρήτης.
Παραδοσιακά τραγούδια και χοροί
Μετά την παρέλαση η μπάντα του στρατού, που αριθμεί 90 μέλη, θα παίξει παραδοσιακά τραγούδια και θα χορέψουν σύλλογοι παραδοσιακών χορών.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Από νωρίς το πρωί διακόπτεται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας στους ακόλουθους δρόμους:
    -Λ. Β. Όλγας, καθ' όλο το μήκος της. Ειδικά η απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, θα ισχύσει από τις 19.00 της προηγούμενης.
    -Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κωνσταντίνου και Βασ. Αμαλίας.
    -Ηρ. Αττικού, καθ' όλο το μήκος της.
    -Β. Γεωργίου Β΄, καθ' όλο το μήκος της.
    -Β. Γεωργίου Α΄, καθ' όλο το μήκος της.
    -Λ. Β. Αμαλίας, καθ' όλο το μήκος της.
    -Πανεπιστημίου, καθ' όλο το μήκος της.
    -Πλατεία Ομονοίας.
    -Πειραιώς, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Ομονοίας και της Ιεράς Οδού.
    -Αθηνάς, καθ' όλο το μήκος της.
    -Αγ. Κων/νου, καθ' όλο το μήκος της.
    -Πλ. Καραϊσκάκη.
    -Καρόλου, καθ' όλο το μήκος της.
    -Μάρνη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Βάθη και της οδού Καρόλου.
    -Πατησίων, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Πανεπιστημίου και της Λ. Αλεξάνδρας.
    -Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά.
    -Αχιλλέως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Θερμοπυλών.
    -Πλατεία Συντάγματος.
    -Φιλελλήνων, καθ' όλο το μήκος της.
    -Σταδίου, καθ' όλο το μήκος της.
    -Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμβρ. Φραντζή και Δ. Αρεοπαγίτου.
    -Ακαδημίας, καθ' όλο το μήκος της.
Παρόμοιες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο των δήμων της Αττικής, που θα γίνουν μαθητικές παρελάσεις, ενώ θα γίνουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Πηγή:http://tvxs.gr