28 Μαρ 2015

Κατρούγκαλος: Ντροπή η προσπάθεια σπίλωσης νέων επιστημόνων

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου προκάλεσε το Σάββατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», βάσει του οποίου ο ίδιος...
φερόταν ότι δήθεν απέκρυπτε πως στο υπουργείο είχε προσλάβει ως συμβούλους δικηγόρους-συνεργάτες της εταιρείας, η οποία έπαιρνε εργολαβικά από απολυμένους δημοσίους υπαλλήλους. Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε άμεσα στην εφημερίδα, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

«Από τις τρεις δικηγόρους που στελέχωσαν  ως μετακλητές συνεργάτιδες το πολιτικό γραφείο του κ. Κατρούγκαλου η μεν πρώτη ήταν η μετακλητή επιστημονική συνεργάτης του ως ευρωβουλευτή, η δεύτερη ολοκλήρωσε πρόσφατα το διδακτορικό της στη Σορβόννη (με τον κ. Κατρούγκαλο ως συν-εισηγητή), χωρίς να δικηγορεί πουθενά, και η τρίτη δούλευε σε τρίτο, άσχετο δικηγορικό γραφείο», σημείωσαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές προσκείμενες στον υπουργό.
Παράλληλα, πρόσθεσαν ότι η επιλογή τους έγινε λόγω της σχέσης εμπιστοσύνης μαζί τους και της ειδίκευσής τους στο δημόσιο δίκαιο, βασικό αντικείμενο του Υπουργείου.
«Στην τέταρτη συνάδελφο, όπως προκύπτει από την Διαύγεια,  το ΔΣ της εταιρίας ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’ αναθέτει μια ιδιαίτερα σύντομη (τρίμηνη) σύμβαση, ενόψει των συσσωρευμένων νομικών εκκρεμοτήτων της εταιρίας αυτής», επισήμαναν οι ίδιες πηγές.
Κατέληξαν δε: «Πού είναι το σκάνδαλο; Και δεν είναι ντροπή η προσπάθεια εμπλοκής στη συνωμοσία σπίλωσης νέων επιστημόνων;».
Πηγή:http://tvxs.gr