27 Μαρ 2015

ΔΝΤ: Θα πρέπει επιτέλους στην Ελλάδα να πληρώσουν και οι πλούσιοι

«Εποικοδομητική» χαρακτηρίζει το ΔΝΤ τη συζήτηση που είχε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα από το Ταμείο επισημαίνεται πως θα πρέπει να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός του ....
φορολογικού βάρους κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μεταξύ άλλων, διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα του Bloomberg, στο οποίο αναφερόταν πως η Ελλάδα είναι «η λιγότερο συνεργάσιμη χώρα» στην 70χρονη ιστορία του Ταμείου. «Ας μας ρωτούσαν πρώτα. Δεν υπήρξε καμία αναφορά και δεν έχει καμία βάση σε αυτόν τον ισχυρισμό» τόνισε.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως «ήταν μια εποικοδομητική συζήτηση για τα επόμενα βήματα και τη στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα». «Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και αναμένεται να ακολουθήσουν οι συζητήσεις πολιτικής».
Ο Ουίλιαμ Μάρεϊ επιβεβαίωσε πως η Ελλάδα πλήρωσε πλήρωσε κανονικά τις δόσεις της προς το ΔΝΤ μέσα στον Μάρτιο, σημειώνοντας πως «η Ελλάδα έχει τονίσει δημόσια την πρόθεσή της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της».
Τέλος, ρωτήθηκε και για τη «λίστα Λαγκάρντ» και αν συζητήθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία Λαγκάρντ - Τσίπρα, όπως, επίσης και για «το γεγονός πως μετά από πέντε χρόνια, οι πλούσιοι ακόμη δεν πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους», με τον εκπρόσωπο του Ταμείου να τονίζει ότι το ΔΝΤ είναι ξεκάθαρο σε ό,τι αφορά την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος επιμερισμός του φορολογικού βάρους μεταξύ των φορολογουμένων.
 
Πηγή: tvxs.gr