25 Μαρ 2015

Ο Βαρουφάκης δεύτερος σε λίστα με τους κορυφαίους στοχαστές

Τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ανέδειξαν φέτος στη δεύτερη θέση οι αναγνώστες του βρετανικού περιοδικού Prospects, στη λίστα με τους μεγαλύτερους στοχαστές στον κόσμο για το 2015.Το περιοδικό δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματα της διαδικτυακής του ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 αναγνώστες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ψήφιζαν στην ιστοσελίδα του περιοδικού,...
μέσω Facebook και Twitter.
Την πρώτη θέση κατέκτησε ο Γάλλος οικονομολόγος Τόμας Πικετί, ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα» και έχει πουλήσει 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Οι αναγνώστες του Prospects ανέδειξαν στη δεύτερη θέση τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
«Ο κ. Βαρουφάκης, που έχει διδακτορικό στη θεωρία παιγνίων και αποκαλεί τον εαυτό του «οικονομολόγο από ατύχημα» είχε θέσει μια εναλλακτική πρόταση για την λιτότητα που επιβάλλεται από τη Γερμανία το 2010. Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που προσπαθεί να “πουλήσει” ο υπουργός Οικονομικών στους εταίρους της Ελλάδας έχει τις ρίζες του σε αυτές τις εναλλακτικές προτάσεις. Το αν θα πετύχει ο Βαρουφάκης να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ μένει να αποδειχθεί. Οι οιωνοί, πάντως, δεν είναι και οι καλύτεροι. Μερικοί από τους Ευρωπαίους δανειστές λένε ότι έχουν αρχίσει να κουράζονται από τη συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει άλλα στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και άλλα στο εσωτερικό του ακροατήριο», σημειώνει το περιοδικό.
Τη λίστα των 10 μεγαλύτερων στοχαστών για το 2015 συμπληρώνουν οι:
Ναόμι Κλάιν ( συγγραφέας, πολιτικός αναλυτής και ακτιβίστρια)
Ράσελ Μπραντ (ηθοποιός και ακτιβιστής)
Πολ Κρούγκμαν (οικονομολόγος)
Αρουντιχάτι Ρόι (Ινδή συγγραφέας και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιβάλλον)
Γιούργκεν Χάμπερμας (κοινωνιολόγος και φιλόσοφος)
Ντάνιελ Κάνεμαν (ψυχολόγος)
Τζον Γκρέι (πολιτικός αναλυτής και φιλόσοφος)
Ατούλ Γκαουάντε (χειρουργός και συγγραφέας)
Πηγή:http://www.enikos.gr