21 Μαρ 2015

Λαφαζάνης: Λάβρος κατά των θεσμών και των δανειστών

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σημαία ευκαιρίας
Λάβρος κατά των θεσμών και των δανειστών ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διαμηνύει ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν τίθεται σε διαπραγμάτευση ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν προτίθεται να συναντηθεί με κανέναν από τα τεχνικά κλιμάκια....
 Ο Π. Λαφαζάνης σε συνέντευξή του στην Επένδυση λέει κατηγορηματικά όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και απαντά στο θέμα που προέκυψε με τις αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.
«Προγραμματικές δεσμεύσεις και εξαγγελίες δεν είναι σημαία ευκαιρίας ούτε μπορούν να τεθούν και δεν θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση», τονίζει ο υπουργός. «Όσα έχουμε εξαγγείλει συναποτελούν ένα ενιαίο αντινεοφιλελεύθερο και προοδευτικό προγραμματικό συνεκτικό σύνολο, του οποίου οι ψηφίδες δεν μπορούν να αφαιρεθούν, ούτε να μετατοπίζονται αυθαίρετα, καταστρέφοντας την εικόνα και το συνολικό αποτέλεσμα».
«Η δική μας κόκκινη γραμμή είναι το πρόγραμμά μας, για να τεθεί η χώρα σε νέα αναπτυξιακή προοδευτική τροχιά, με βαθύ αναπτυξιακό και κοινωνικό περιεχόμενο».
Επίσης ο κος Λαφαζάνης κάνει λόγο για πρωτοφανή «νεοαποικιακό» εκβιασμό σε βάρος της χώρας «μόνο και μόνο επειδή η κυβέρνησή της αντιστέκεται και δεν ακολουθεί νεοφιλελεύθερα μονεταριστικά δόγματα».
Ο υπουργός επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του ότι οι δημόσιες επιχειρήσεις στο χώρο της ενέργειας δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν, αλλά θα ανασυγκροτηθούν υπό δημόσιο έλεγχο, για το λιμάνι του Πειραιά τονίζει ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της κυβέρνησης ενάντια στην πώλησή του.
Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι ούτε ο ΟΣΕ πωλείται, ενώ αναφέρει ότι η κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε βάθος την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων, προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία και το δημόσιο συμφέρον.
Ακόμη, ο κ. Λαφαζάνης προαναγγέλλει ότι στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο που θα προωθηθεί στη Βουλή θα κατατεθεί και η ρύθμιση για την ακύρωση των «απαράδεκτων», όπως τις χαρακτηρίζει, πρόσφατων αυξήσεων στο ΕΤΜΕΑΡ (Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων) που αποφάσισε η ΡΑΕ σε «συμπαιγνία» με την προηγούμενη κυβέρνηση.
Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης θα καταθέσει άμεσα και τις τελικές του προτάσεις προκειμένου να υπάρξουν εύλογα και δίκαια αντισταθμιστικά οφέλη για τη χώρα μας από τη διέλευση του αγωγού Φυσικού Αερίου TAP.