19 Μαρ 2015

Γερμανίδα βουλευτής: Η ανευθυνότητα του Σόιμπλε θα επηρεάσει όλο το ευρωσύστημα

Έντονη κριτική άσκησε στη γερμανική κυβέρνηση και στο Γερμανό υπουργό οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τις μέχρι τώρα κινήσεις του σχετικά με το ελληνικό ζήτημα, η βουλευτής της αριστερής παράταξης Die Linke, Σάρα Βάγκενκνεχτ....

Η βουλευτής τάχθηκε υπέρ της  διαγραφής μέρους του ελληνικού χρέους και της επιβολής φόρου στους πλούσιους ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα άδεια ταμεία. Παράλληλα, συνέστησε στη γερμανική κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις, ζήτημα το οποίο έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και στο οποίο έχουν ήδη συμφωνήσει μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και του κόμματος των Πρασίνων.
Σύμφωνα με τη βουλευτή του Die Linke, παρόλο που ο Σόιμπλε δηλώνει ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι ενέργειές του προσανατολίζονται προς  αντίθετη κατεύθυνση, καθιστώντας την Ελλάδα υπεύθυνη για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα.
Επίσης, υπογράμμισε ότι, «ο Σόιμπλε είναι αυτός που απελευθερώνει τις δυνάμεις εκείνες που θέλουν να πιέσουν την Ελλάδα μέχρις εσχάτων. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από μια έξοδο της χώρας από το ευρώ. Γι' αυτό και είναι εντελώς ανεύθυνο να ξεκινάει κανείς μια τέτοια ανυπολόγιστη διαδικασία που θα επηρεάσει όλο το ευρωσύστημα».
Τέλος, το Bloomberg καταλήγει σημειώνοντας ότι, ενώ η ελληνική κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου, ο Σόιμπλε συνεχίζει την πίεση δηλώνοντας σε διεθνή μέσα ότι «ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει».
Πηγή:http://tvxs.gr