16 Μαρ 2015

Σόιμπλε: Ο Τσίπρας λέει ψέματα στον ελληνικό λαό

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε και κατηγόρησε...
τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.
«Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορεί να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι δεν αναμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση για εισαγωγή υψηλότερων φόρων στους πλοιοκτήτες.
«Ακόμη και η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι η αιτία είναι το γεγονός ότι η χώρα ζούσε επί χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει πολεμικές αποζημιώσεις.