20 Μαρ 2015

«Η αντίθεση στον ρατσισμό είναι καθημερινή υπόθεση και κοινό δημοκρατικό μας χρέος»

Στηρίζει την αυριανή αντιρατσιστική κινητοποίηση ο ΣΥΡΙΖΑ 
«Από την ανείπωτη εκμετάλλευση των εργατών γης στη Μανωλάδα μέχρι το πρόσφατο έγκλημα στη Χαλανδρίτσα, από τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα σύνορα ως τα στρατόπεδα κράτησης στην Αμυγδαλέζα, και από τις μαζικές προσαγωγές με...
βάση το χρώμα του δέρματος ως τους αποκλεισμούς των μεταναστών χωρίς χαρτιά από νοσοκομεία και σχολεία, ο ρατσισμός, θεσμικός και κοινωνικός, αποκαλύπτεται καθημερινά, χρόνια τώρα, ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: όχι μια αυθόρμητη τάση της κοινωνίας, που ενισχύεται στα χρόνια της κρίσης, αλλά μια "τεχνική" άσκησης της εξουσίας: ιδεολογία και πολιτική που αξιοποιεί προκαταλήψεις και ανισότητες για να επιβάλει κοινωνικούς αποκλεισμούς, αξιώνοντας τελικά να ορίζει ποιες ζωές αξίζουν να ζουν και ποιες όχι» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού.

Όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ «αυτή την τάση αξιοποιεί παντού στην Ευρώπη η ανερχόμενη Ακροδεξιά, που μολονότι "μιλά" κατά της λιτότητας, "επενδύει" στην απόγνωση που αυτή προκαλεί, στην πραγματικότητα αποδεχόμενη τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής: αντί να αποκρούει την επιθετικότητα των πλουσίων, στην πραγματικότητα οργανώνει τον πόλεμο κατά των φτωχών». Και επισημαίνει: «Φραγμός σ' αυτή την εφιαλτική προοπτική, μιας Ευρώπης καθοδηγούμενης από νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς, είναι σήμερα η Αριστερά - και ειδικά στην Ελλάδα, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφενός ως εμπόδιο στην πολιτική της μισάνθρωπης λιτότητας• αφετέρου ως δύναμη αλληλεγγύης που υπερασπίζεται στην πράξη την ισότητα και την ελευθερία χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

«Στα χρόνια της ανερχόμενης ευρωπαϊκής Ακροδεξιάς, η αντίθεση στον ρατσισμό, σε μια πολιτική ανισότητας και ανελευθερίας, δεν εξαντλείται στις επετείους. Είναι καθημερινή υπόθεση, που περνά από την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών. Είναι κοινό δημοκρατικό μας χρέος. Για όλους αυτούς τους λόγους, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την αυριανή αντιρατσιστική κινητοποίηση, που οργανώνουν μεταναστευτικές κοινότητες και αντιρατσιστικές οργανώσεις, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή:http://www.newsbeast.gr